• LIFE&STYLE

    Η λιτή καθημερινότητα 8 δισεκατομμυριούχων

    ortega

    Amancio Ortega, ιδρυτής της Zara


    Η οικονομία, με την έννοια της φειδωλής διαχείρισης χρημάτων, είναι ένας υποκειμενικός όρος. Για τον μέσο άνθρωπο θα μπορούσε να σημαίνει να περιορίσει το φαγητό απ’ έξω ή να ψάχνει για φθηνές πτήσεις πολύ καιρό πριν, όταν πρόκειται να ταξιδέψει.

    Αλλά για έναν δισεκατομμυριούχο η οικονομία, ή αλλιώς η λιτότητα, ίσως να σημαίνει κάτι άλλο. Για κάποιους από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σημαίνει να οδηγούν ένα Toyota ή Volkswagen ή για κάποιους άλλους να παραβλέψουν την αγορά ενός ιδιωτικού τζετ ή ενός πολυτελούς εξοχικού.

    Παραδόξως, μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη είναι απίστευτα οικονομικοί, ο καθένας με τις δικές του συνήθειες: από το φαγητό του μεσημεριανού στην καφετέρια του γραφείου με τους υπαλλήλους τους, μέχρι το να κατοικούν σε σπίτια που αξίζουν ελάχιστα σε σχέση με την περιουσία τους.

    Οι παρακάτω 8 αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι, πολλοί από τους οποίους είναι και γενναιόδωροι φιλάνθρωποι, γνωρίζουν το μυστικό για να διατηρούν την καθαρή αξία τους υψηλή.

    1. Warren Buffett
    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ζει ακόμα στο ίδιο σπίτι που αγόρασε για $31.500 το 1958. Επίσης, δεν έχει κινητό τηλέφωνο όταν κυκλοφορεί, δεν έχει υπολογιστή στο γραφείο του και είναι λάτρης του junk food.
    O Warren Buffett

    2. Mark Zuckerberg
    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, οδηγεί ένα Volkswagen (με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων) αν και αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους “μάγους της τεχνολογίας” στη γη. Στη δουλειά εμφανίζεται με ένα απλό T-shirt και το τζιν του.

    Mark Zuckerberg


    3. Carlos Slim Helú

    Ο ιδρυτής της Grupo Carso έχει ζήσει στην ίδια κατοικία έξι υπνοδωματίων για περισσότερα από 40 χρόνια. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό, αλλά αντί να ξοδεύει αυτά που κερδίζει, διοχετεύει τα δισεκατομμύρια του πίσω στην οικονομία και στις εταιρείες του.
    Carlos Slim Helú

    4. Charlie Ergen
    Ο πρόεδρος του Dish Network εξακολουθεί να συσκευάζει καθημερινά ένα μεσημεριανό γεύμα (συγκεκριμένα πακετάρει ένα σάντουιτς κι ένα ρόφημα κάθε πρωί) και να το παίρνει μαζί του στη δουλειά.
    Charlie Ergen

    5. Amancio Ortega
    Ο ιδρυτής του Oμίλου Inditex (Zara), που είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, τρώει φαγητό με τους υπαλλήλους του στην καφετέρια της έδρας της Zara.

    6. Ingvar Kamprad
    O ιδρυτής του ΙΚΕΑ, που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη, εξακολουθεί να ταξιδεύει αεροπορικώς στις οικονομικές θέσεις, ενώ συχνά χρησιμοποιεί για τις μεταφορές του το λεωφορείο.
    Ingvar Kamprad

    7. Azim Premji
    Ο πρόεδρος της Wipro Ltd. οδηγεί μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και πάντα θυμίζει στους υπαλλήλους να σβήσουν τα φώτα στο γραφείο, ενώ ταξιδεύει, επίσης, σε οικονομική θέση.
    Azim Premji

    8. Judy Faulkner
    Ο ιδρυτής της Epic Systems λέει ότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να “ζει πλούσια”. Είχε μόλις δύο αυτοκίνητα τα τελευταία 15 χρόνια και έχει ζήσει μαζί με τον σύζυγό της στο ίδιο προάστιο για σχεδόν τρεις δεκαετίες.
    Judy Faulkner

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δισεκατομμυριούχοι: Τα ενδιαφέροντα, τα πάθη και τα χόμπι τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα tips για να γίνετε πλούσιοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκατομμυριούχοι: 5 χαρακτηριστικά που τους βοήθησαν να πλουτίσουν



    ΣΧΟΛΙΑ