• LIFE&STYLE

    Έξι εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    κπισν


    Σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου, η Αθήνα το καλοκαίρι φαντάζει βάσανο και τιμωρία. Η ζέστη, οι αστικοί ρυθμοί και η αίσθηση της πολύβουης πόλης, σίγουρα δεν την καθιστούν τον καλύτερο καλοκαιρινό προορισμό. Πολλοί περιμένουν τα Σαββατοκύριακα και δράττονται της ευκαιρίας για να ξεφύγουν για λίγο από το αθηναϊκό τοπίο.

    Κι όμως, τα καλοκαίρια στην Αθήνα έχουν την χάρη τους. Σε ετήσια βάση και ειδικά τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιείται μια πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, που δίνουν στην πόλη ένα άλλο χρώμα, της χαρίζουν ζωντάνια και δίνουν την ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να αποδράσουν, να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν όμορφα.

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να μετατρέψετε τις ζεστές αθηναϊκές μέρες και νύχτες σας σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Σάββατο 1 Ιουλίου:

    κπισν

    • Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι για μικρούς και μεγάλους (δραστηριότητα)
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

    Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία μικρών και μεγάλων με το άθλημα του καγιάκ, βασισμένη στο περιεχόμενο και τη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ. Η επαφή με το νερό στις εγκαταστάσεις του Καναλιού αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία να γνωρίσει κανείς το ΚΠΙΣΝ κωπηλατώντας!

    Πληροφορίες εδώ

    Πιαφ

    • Piaf! The Show (μουσική/θέατρο)
      στο Κηποθέατρο Παπάγου

    Η ζωή της Piaf, στην καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη θρυλική ερμηνεύτρια. Μια από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής η Ann Carrere, ερμηνεύει τραγούδια της Piaf, σε σκηνοθεσία Gil Marsala. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Piaf συνοδεύονται από προβολές φωτογραφικού υλικού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

    Πληροφορίες εδώ

    Μαρκόπουλος Γιάννης

    • Γιάννης Μαρκόπουλος – “Με λογισμό και μ’ όνειρο” (μουσική)
      στο Θέατρο Βράχων

    Ο Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει μέρη της πρόσφατης μουσικής του δημιουργίας από τον κύκλο τραγουδιών Εντεύθεν αλλά και αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα μουσικά του έργα Χρονικό, Ιθαγένεια, Θητεία, Ήλιος ο Πρώτος, Μετανάστες, Ανεξάρτητα, Σεργιάνι στον κόσμο, Τα Τραγούδια του νέου πατέρα, που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο.

    Πληροφορίες εδώ

    Κυριακή 2 Ιουλίου:

    έκθεση στο βρυσσάκι

    • Εικαστική ομαδική έκθεση “Red” (εικαστικά)
      στο Βρυσάκι – Χώρος Τέχνης και Δράσης

    Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει καλλιτέχνες που γεννήθηκαν και διαμένουν στην Κίνα από τη δεκαετία του 1930 έως το 2000. Έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο, όλα αποτελούν δημιουργήματα των καλλιτεχνών με θέμα το κόκκινο από διαφορετικές οπτικές γωνίες, διαφορετικούς ορίζοντες και εμπειρίες, μόνιμα στην τεταγμένη του χρόνου, καταργώντας τις έννοιες του “νέου και παλιού”,”προοδευτικού και συντηρητικού”ή “ανοιχτού και κλειστού”.

    Πληροφορίες εδώ

    Βασσιλάκης

    • Jazz Sundays (μουσική)
      στο Gazarte

    Ο διεθνούς φήμης, βραβευμένος σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης, πανεπιστημιακός ερευνητής Δημήτρης Βασιλάκης ο οποίος ξεχωρίζει για την άψογη τεχνική, το στυλ, τον μοναδικό αυτοσχεδιασμό και θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της jazz στην Ελλάδα, και όχι μόνο επιστρέφει την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Roof Stage του gazarte στο πλαίσιο των Jazz Sundays.

    Πληροφορίες εδώ

    Αναστασία Βαλσαμάκη

    • Αναστασία Βαλσαμάκη – Sync (χορός)
      στην Πειραιώς 260 Ε

    Η πρωτοεμφανιζόμενη Αναστασία Βαλσαμάκη χορογραφεί ένα ομαδικό έργο για εννέα χορευτές που διερευνούν τη σχέση ατομικότητας και ομαδικότητας και αποζητούν την αρμονική τους συνύπαρξη. Η σωματική επαφή και οι τροχιές των χορευτών στον χώρο διαμορφώνουν το σκηνικό όχημα πάνω στο οποίο στήνεται και κορυφώνεται η δραματουργία του συνόλου.

    Πληροφορίες εδώ

     



    ΣΧΟΛΙΑ