• AUTO

    Άδοξο διαζύγιο στο γάμο Honda-McLaren στην F1


    Σχεδόν σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως οι δυο εταιρίες διέκοψαν το γάμο τους στο φανταχτερό κόσμο της F1 με σκοπό να συνεχίσουν αμφότερες μόνες τους. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και το τι έγινε προφανώς θα το μάθουμε εν καιρώ πάντως η απόφαση είναι πέρα ως πέρα ειλημμένη. Η Honda και η McLaren ανακοίνωσαν λοιπόν την απόφασή τους να διακόψουν τη συνεργασία τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 της FIA στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2017. Η συνεργασία ξεκίνησε το 2015 με την επιστροφή της Honda στους αγώνες F1, η οποία θα συνεχίζει να αγωνίζεται στους αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς 2017.

    Ο Takahiro Hachigo, Πρόεδρος και Διοικητικός Εκπρόσωπος της Honda Motor είπε σχετικά:

    «Είναι ατυχές το γεγονός ότι πρέπει να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τη McLaren προτού εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας, ωστόσο, καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση με την πεποίθηση ότι αυτή ήταν η καλύτερη κίνηση για το μέλλον και των δύο εταιριών. Ως εκπρόσωπος της Honda, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου στους θεατές, οι οποίοι μας στήριξαν ιδιαίτερα, αλλά και στους οδηγούς, στα μέλη της ομάδας και σε όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή, και μοιράστηκαν μαζί μας τις χαρές και τις απογοητεύσεις από την ημέρα που ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε την επιστροφή μας στην F1 το 2015. Η Honda θα συνεχίσει να δίνει μάχες μαζί με τη McLaren μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 2017, όπως επίσης θα εξακολουθήσει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες στην F1 το 2018 και πέραν αυτού».

    Από την πλευρά του, ο Shaikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, Εκτελεστικός Πρόεδρος και Επικεφαλής Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου McLaren, τόνισε με νόημα:

    «Η Honda είναι μία μεγάλη εταιρία, η οποία, όπως και η McLaren, βρίσκεται στη Formula 1 με στόχο τη νίκη. Παρότι η συνεργασία μας δεν είχε την επιθυμητή επιτυχία, δε υποβαθμίζει τη μεγάλη ιστορία που έχουν μοιραστεί οι δύο εταιρίες, ούτε και τις συνεχείς προσπάθειές μας να πετύχουμε στη Formula 1. Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, είναι προς το συμφέρον και των δύο εταιριών να κυνηγήσουμε τις αγωνιστικές μας φιλοδοξίες ξεχωριστά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Η νέα σειρά 2 της BMW θα είναι και πάλι πισωκίνητη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Audi Aicon concept: Η «επανάσταση» έχει όνομα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκρυπτογραφούμε το Honda Urban EV Concept



    ΣΧΟΛΙΑ