• AUTO

    Ισόβια για όποιον οδηγεί και μιλά στο κινητό!

    κινητό


    Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος, σκέφτηκαν οι κυβερνώντες της Αγγλίας και αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στους απερίσκεπτους οδηγούς, θεσπίζοντας ακόμη πιο αυστηρούς νόμους. Συγκεκριμένα, αν κάποιος οδηγεί υπό την επήρεια του αλκοόλ (ή ουσιών) ή αν έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα ή κάνει κόντρες είτε ακόμη κι αν χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο και ταυτόχρονα εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα που θα αποδειχθεί θανατηφόρο, τότε κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

    Η τρέχουσα μέγιστη ποινή για αντίστοιχο παράπτωμα είναι τα 14 χρόνια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το 2015 να τιμωρηθούν με φυλάκιση, συνολικά 122 άνθρωποι στη Βρετανία με μέση ποινή κάτω από τα 4 χρόνια.

    Έτσι, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να κάνει πολύ πιο αυστηρό το σχετικό νόμο, θέτοντας ως μέγιστη τιμωρία την ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

    Το γεγονός όμως, επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Sam Gyimah σχολιάζοντας ότι οι «οδηγοί-δολοφόνοι καταστρέφουν ζωές. Οι ενέργειές τους προκαλούν ανυπολόγιστο πόνο στις οικογένειες, που πρέπει να υπομείνουν τραγικές και καθόλα περιττές απώλειες. Και αν και είναι αδύνατο να αντισταθμίσει κανείς το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε η τιμωρία ταιριάζει στο έγκλημα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκέφτεσαι να αγοράσεις αυτοκίνητο; Αυτές είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Demi Rose: Όχι σουτιέν…μόνο δαντέλα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα»: Χωρίς έλεος – Νέο χαράτσι 800 ευρώ για όλους τους Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ