• Top Stories

    Μηταράκης στο mononews: “Αναμενόμενη η απαίτηση των δανειστών για μέτρα μετά το 2018”

    • NewsRoom

    O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης


    Ανοιχτό παραμένει το θέμα επιβολής νέων μέτρων μετά το 2018, όπως διαφάνηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.Ο καθείς καταλαβαίνει πως ο χρόνος εις βάρος της Ελλάδας η οποία έχει περιθώριο μέχρι το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου να διευθετήσει το θέμα της β’ αξιολόγησης προκειμένου η χώρα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

    Το κακό κλίμα για την Ελλάδα διαφάνηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για το τι ζήτησαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών από τον Έλληνα ομόλογό τους Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Εργασιακά, συντάξεις, φορολογία» είναι οι τρεις όροι που «εδώ και τώρα» οι δανειστές ζητούν από την χώρα μας, στο σημείο όπου έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση. Τα τρία αυτά στοιχεία «μεταφράζονται» σε περισσότερες ομαδικές απολύσεις, περικοπή ή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις και μείωση του αφορολογήτου, για την κάλυψη του «κενού» των 4,5 δισ. και της ανάπτυξης που διαπιστώνει το ΔΝΤ.

    Τα όσα “διαδραματίστηκαν” χθες στο eurogroup, σχολίασε με δήλωσή του στο mononews ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης: «Είναι παράλογο και υπερβολικό να ζητούν οι εταίροι και δανειστές τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018. Όμως η απαίτηση αυτή ήταν αναμενόμενη γιατί η κυβέρνηση μονίμως κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Όλα αυτά, έχουν επιπτώσεις και έχουν πλήξει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Αυτήν την αναξιοπιστία πληρώνει τώρα η κυβέρνηση.»



    ΣΧΟΛΙΑ