• Business

    Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε με ένα του tweet να “ισοπεδώσει” την μετοχή της Boeing

    Τραμπ


    Μπορεί να μην έχει αναλάβει ακόμα επίσημα την ηγεσία του Λευκού Οίκου, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε με ένα του μήνυμα να καταστρέψει την ημέρα των ανθρώπων της Boeing, που βλέπουν σήμερα την μετοχή της να πραγματοποιεί βουτιά στο χρηματιστήριο.

    Και αυτό καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε ότι το κόστος για το νέο Air Force One ήταν υπερβολικό και …”γελοίο”. Έτσι, όπως ανακοίνωσε μέσα από το αγαπημένο του μέσo κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, η παραγγελία ακυρώνεται!

    «Η Boeing κατασκευάζει έναν ολοκαίνουργιο 747 Αir Force One για μελλοντικούς προέδρους, αλλά το κόστος είναι εκτός ελέγχου, πάνω από 4 δισ. δολάρια. Ακυρώνεται η παραγγελία!» έγραψε στο μήνυμα του.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ο κ. Τραμπ ανέφερε: «Το αεροπλάνο είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Πιστεύω ότι είναι γελοίο. Θέλουμε η Boeing να βγάλει πολλά λεφτά, αλλά όχι τόσα πολλά.»

    Τα νέα για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ οδήγησαν σε πτώση της μετοχής της Boeing έως και 1,3% κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street. Εκπρόσωπος της αμερικάνικης εταιρείας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο Reuters για τη δήλωση του νεοεκλεγέντος προέδρου.

    Η κατασκευή του νέου Air Force One είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2015. Το νέο προεδρικό αεροσκάφος θα ήταν ένα 747-8, μοντέλο που θα χρησιμοποιούταν για πρώτη φορά για τον συγκεκριμένο λόγο.

    Τα αεροσκάφη της Boeing χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των προέδρων από το 1943.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιος είναι ο πρώτος διάσημος που έφυγε από την Αμερική λόγω Τραμπ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελληνίδα εστεμμένη που γνώρισε από κοντά τον Ντόναλντ Τραμπ (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλη η Ιαπωνία ντύνεται…Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ