• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Επενδυτικό «τσουνάμι» 700 εκατ. ευρώ μέσα στο 2017 ετοιμάζει ο ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ. Επικεφαλής ΟΤΕ


    Στις επενδύσεις στρέφει το ενδιαφέρον του ο όμιλος του ΟΤΕ, ο οποίος μέσα στο 2017 θα χρηματοδοτήσει με 700 εκατ. ευρώ τα σχέδια του γύρω από τα Δίκτυα Νέας Γενιάς, τις οπτικές ίνες και το περιεχόμενο για τη συνδρομητική του τηλεόραση.

    Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2016, το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων θα διατεθεί για δίκτυα νέας γενιάς, VDSL και vectoring, καθώς και για την ενίσχυση του περιεχομένου της Coscmote TV. Μέσα σε 8 μήνες, ο ΟΤΕ πρακτικά θα διπλασιάσει τις καμπίνες VDSL και περί τα τέλη της χρονιάς θα διαθέσει εμπορικά vectoring για ταχύτητες 100 Mbps και άνω.

    Άλλωστε, όπως υπενθύμισε ο κ. Τσαμάζ, το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

    Για τον κ. Τσαμάζ, το 2017 ήταν “μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά”, με παρακαταθήκη τις ισχυρές επιδόσεις που καταγράφηκαν το 2016.

    Από την πλευρά του ο CFO του Ομίλου, κ. Μπάμπης Μαζαράκης, εκτιμάται ότι στα μέσα του 2018 θα διατίθεται VDSL στο 80% περίπου των νοικοκυριών της χώρας, από περίπου 45% σήμερα.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, την περυσινή χρονιά καταγράφηκαν ισχυρές επιδόσεις στην ελληνική αγορά, καθώς τα έσοδα της τηλεόρασης αυξήθηκαν κατά 30% και η πελατειακή βάση κατά 13%. Αντίστοιχα, τα έσοδα broadband αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πελάτες VDSL διπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση.

    Στο σκέλος της κινητής, δόθηκε έμφαση στα data, με τα έσοδα από δεδομένα κινητής να αυξάνονται κατά 6% λόγω επέκτασης των δικτύων 4G και 4G+ και της σημαντικής αύξησης της διείσδυσης των smartphones.

    Πέρυσι σε επίπεδο Ομίλου το EBITDA στο σύνολο του έτους ήταν ανθεκτικό, με τον Οργανισμό να πετυχαίνει τον αναθεωρημένο στόχο στις ελεύθερες ταμειακές ροές, ενώ το καθαρό χρέος μειώθηκε περισσότερο από 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τονίζοντας την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές του ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει προτείνει να αυξηθεί το μέρισμα για το 2016 σε 0,16 ευρώ ανά μετοχή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΤΕ: Εντυπωσιακά αποτελέσματα το δ’ τρίμηνο, με κέρδη 80,5 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όμιλος ΟΤΕ: Διάκριση για την επιχειρηματική καινοτομία και τις επενδύσεις του



    ΣΧΟΛΙΑ