• Κοινωνία

    «Wall cloud»: Το καιρικό φαινόμενο που «σκέπασε» την Αττική – Πώς δημιουργείται (pics)

    • NewsRoom


    Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε την Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλάζοντας εντελώς το ηλιόλουστο σκηνικό του καιρού.

    Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων, στον ουρανό της Αττικής έγινε αντιληπτό και το φαινόμενο «wall cloud», δηλαδή «τοίχος σύννεφου».

    Ο μετεωρολόγος και συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Στρατής Βουγιούκας, μιλώντας στην ιστοσελίδα «protothema.gr», εξήγησε ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο, κατά το οποίο το σύννεφο που βρίσκεται στη βάση της καταιγίδας, «κατεβαίνει χαμηλά» και παραμένει πάνω από την περιοχή, όπου εκδηλώνεται η καταιγίδα.

    Δείτε το εντυπωσιακό φαινόμενο

    ΣΑΡΩΜΑ με όλη την σημασία της λέξης!! Περιοχή αεροδρομίου Ελευθερίου Βενιζέλου τώρα με την σφοδρή καταιγίδα να δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την οδήγηση όπως φαίνεται.Πηγή: Νεκτάριος Πομάκης

    Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, October 31, 2019

    Χαλαζόπτωση αυτή τη στιγμή στο διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μικρής διάρκειας μικρής υψηλής έντασης.

    Posted by Νεκτάριος Πομάκης on Thursday, October 31, 2019

    Οι καταιγίδες που χτύπησαν την Αττική προκάλεσαν αρκετά προβλήματα, κυρίως στην ηλεκτροδότηση, την κυκλοφορία των οχημάτων ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει και σε αρκετές περιπτώσεις για απάντληση συσσωρευμένων υδάτων σε σπίτια και δρόμους.

    Είναι ενδεικτικό ότι αρκετοί δρόμοι, ιδίως στα βόρεια προάστια, πλημμύρισαν, ενώ στα νότια σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

    Πάνω από 7.5000 κεραυνοί

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «Ζευς», από το πρωί της Πέμπτης έχουν σημειωθεί περίπου 7.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας.

    Την ίδια ώρα, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έχουν παρατηρηθεί στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 mm), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 mm), στο Ρωμανό Πάτρας (33 mm) και στην Παλλήνη Αττικής (32 mm).

    Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης και της Παρασκευής.

    Στο επίκεντρο θα βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Ήπειρος, η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

    http://www.meteo.gr/observationsFull.cfm

    Posted by Meteo Gr on Thursday, October 31, 2019



    ΣΧΟΛΙΑ