• Κοινωνία

    Νέα influencer στο Instagram για την κλιματική αλλαγή: Μια μέλισσα που στοχεύει στην προστασία του είδους της

    • NewsRoom


    Η κλιματική αλλαγή, συνδυασμένη με μία σειρά από άλλους παράγοντες, είναι υπεύθυνη και για ένα ακόμη αρνητικό, από τα πολλά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο περιβάλλον: την ανησυχητική συρρίκνωση του πληθυσμού των μελισσών.

    Η εντατικοποιημένη γεωργία, τα παρασιτοκτόνα-μυκητοκτόνα και η αλλαγή του κλίματος είναι οι κυριότεροι -αν και όχι οι μοναδικοί- παράγοντες, στους οποίους οφείλεται η συρρίκνωση και ενδεχομένως η εξαφάνιση του πληθυσμού των μελισσών.

    Ειδικοί επισημαίνουν ότι, για να αναχαιτιστεί αυτή η αρνητική εξέλιξη σε αυτό το σημαντικό είδος, απαιτούνται σημαντικά κονδύλια. Στο πλαίσιο της προώθησης αυτής της ανάγκης, δημιουργήθηκε ο πρώτος λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος ασχολείται κατεξοχήν με το να επικοινωνήσει τις ανάγκες που υφίστανται σχετικά με την διάσωση του πληθυσμού των μελισσών, που διατρέχει σοβαρούς κινδύνους από τις νέες κλιματικές συνθήκες.

    Η «B», όπως ονομάστηκε, είναι η πρώτη bee influencer του πλανήτη.

    Η πλέον πρόσφατη «Instafamous» σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει έναν λογαριασμό στο Instagram με περισσότερους από 122.000 followers και συγκεντρώνει χρήματα για την προστασία του είδους της (και του δικού μας). Οι άνθρωποι πίσω από την «B» είναι το Fondation de France (FDF), ένα φιλανθρωπικό δίκτυο που έχει συγκροτήσει η γαλλική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διασωθούν οι μέλισσες.

    Το Bee Fund χρηματοδοτεί δράσεις για την αποτροπή της περαιτέρω συρρίκνωσης του πληθυσμού αυτών των τόσο απαραίτητων -λόγω επικονίασης- πετούμενων. «Στη Γαλλία, άνω του 30% των αποικιών των μελισσών εξαφανίζονται κάθε χρόνο. Προστατεύοντας τις μέλισσες, προστατεύουμε τους ανθρώπους», τονίζει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του ιστοτόπου του Bee Fund.

    Ο λογαριασμός της «B» στο Instagram είναι σχεδόν απαράλλαχτος των λογαριασμών των πιο διάσημων influencers: φωτογραφίες σε όμορφα περιβάλλοντα-σκηνικά, ασκήσεις γιόγκα κάθε πρωί στη φύση, επίδειξη των καλλίγραμμων μηρών της, στην μπανιέρα απαντά στους followers της, απολαμβάνει θεσπέσια ηλιοβασιλέματα στη Μονμάρτρη κλπ κλπ.

    Έτσι, ήταν πολύ δύσκολο να μην ακολουθήσει κανείς την «B»!



    ΣΧΟΛΙΑ