• Κοινωνία

    Έκκληση για την κλιματική αλλαγή και από το διάστημα: Αστροναύτης μιλά για την κατεστραμμένη εικόνα του πλανήτη

    • NewsRoom

    O Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο


    Έκκληση για έμπρακτη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής έκανε από το μακρινό διάστημα ένας αστροναύτης.

    Ο Ιταλός αστροναύτης, Λούκα Παρμιτάνο μίλησε σε ζωντανή σύνδεση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα, στην Μαδρίτη, με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Από εκεί, όπου βρίσκεται, ο Παρμιτάνο απήυθυνε έκκληση στους ηγέτες από όλο τον κόσμο, καλώντας τους να δώσουν ένα τέλος στον στρουθοκαμηλισμό που παρατηρείται σε ό,τι αφορά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

    «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, να συνεργαστούμε», είπε ο Ιταλός αστροναύτης.

    «Εμείς έχουμε το προνόμιο να βλέπουμε τον πλανήτη μας από το διάστημα. Είναι εκπληκτικά όμορφος, οι λέξεις δεν αρκούν να το περιγράψω. Βλέπουμε όμως και την τρομερή ευθραυστότητα του πλανήτη. Κάθε χρόνο είμαστε μάρτυρες των τρομακτικών και λυπηρών αλλαγών. Έχω δει με τα μάτια μου τις τρομακτικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όταν βλέπω τις συνέπειες που έχουν οι τυφώνες, οι πλημμύρες, όταν βλέπω την καταστροφική ισχύ των δυνάμεων της φύσης, που κάθε χρόνο γίνονται πιο ισχυρές», συνέχισε ο αστροναύτης.

    «Ο πλανήτης μας είναι μοναδικός, Δεν έχουμε άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή. Η Γη είναι το μόνο μέρος που μπορεί να μας δώσει ζωή. Πρέπει να κάνουμε κάτι», υπογράμμισε ακόμη ο Ιταλός αστροναύτης.

    Δείτε το βίντεο της ζωντανής σύνδεσης με τον Ιταλό αστροναύτη στην Παγκόσμια Σύνοδο για το κλίμα:



    ΣΧΟΛΙΑ