210803132145_mononewsLogo_Wh

Ειρήνη Νοτιά

Η Ειρήνη Νοτιά, από το 1999 εργάζεται ως μεσίτης καυσίμων. Ήταν η πρώτη που αποφάσισε να συνδέσει τους αξιόπιστους πλοιοκτήτες πελάτες της απευθείας με τους διεθνείς προμηθευτές καυσίμων Bunker.

Ξεκίνησε την επιχειρηματική της δράση τον Φεβρουάριο του 2002 με 7 πιστούς πελάτες και μέσα σε ένα χρόνο η επιχείρησή της μεγάλωσε και έγινε μια οικογένεια 28 πελατών.

Ονόμασε την εταιρεία της Prime Petroleum Services, γιατί ήθελε να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες μεσίτη, από άποψη ποιότητας και τιμών. Το 2018, μετά την προσχώρηση δύο ακόμα ειδικών του κλάδου, μετονόμασε την εταιρεία της σε Prime’s Bunkersplus Services.

Η Ειρήνη Νοτιά είναι Ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας. Κατέχει πτυχίο στη Διεθνή Διοίκηση (Μάρκετινγκ & Πολιτικές Επιστήμες) του Πανεπιστημίου Pace της Νέας Υόρκης (1984). Επιπλέον παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Ανθρώπινες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Μπρούκλιν, στο τμήμα Ψυχολογίας και παράλληλα δημιούργησε και διηύθυνε τη δική της μπουτίκ στη Νέα Υόρκη από την ηλικία των 24 ετών.

Στην Ελλάδα, εργάστηκε για πρώτη φορά στην CERES Hellenic Flying Dolphins Hydrofoils – ως μέλος ομάδας 5 ατόμων που εφάρμοσε, εκπαίδευσε σε αυτό και υποστήριζε το πρώτο on-line σύστημα έκδοσης εισιτηρίων στην Ελλάδα. Η Ειρήνη έχει συμμετάσχει σε διάφορα διοικητικά συμβούλια ως αιρετός εκπρόσωπος των φοιτητών που αναφέρεται απευθείας στον κοσμήτορα στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου του Pace.

Υπήρξε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Ένωσης Νεολαίας (GOYA), «Maid of Athena» του παραρτήματος της Νέας Υόρκης των AHEPA, μέλος του Sunday School Teacher & Parish Council της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού της Νέας Υόρκης, Αντιπρόεδρος & Μέλος της WISTA Hellas, του Συλλόγου Alzheimer’s και Συναφών Διαταραχών της Αθήνας και του Ιδρύματος Καρδαμύλων. Είναι επίσης μέλος της Διεθνούς Ένωσης του κλάδου Bunker IBIA και Governor του International Propeller Club, Port of Piraeus.

Το 2012 συγκλονίστηκε όταν διάβασε στους New York Times για την αυτοκτονία ενός νέου Έλληνα 26 ετών επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά.

Παράλληλα, μιλώντας με αποφοίτους ναυτιλιακών κολλεγίων διαπίστωσε ότι ήταν απελπισμένοι γιατί δεν τους έπαιρναν για πρακτική άσκηση πόσω δε μάλλον, σε κανονική θέση εργασίας στην ναυτιλία. Με αφορμή αυτά τα γεγονότα ίδρυσε το μη κερδοσκοπικό σωματείο Project Connect το 2015 για να αποτρέψει την απελπισία και τις αυτοκτονίες νέων. Το Project Connect εξελίχθηκε παράλληλα και συνεργάστηκε με τα προγράμματα ReGeneration και The Libra Group & The Hellenic Initiative’s Internship.

Το ίδιο μη κερδοσκοπικό σωματείο είναι υπεύθυνο για την εισαγωγή και υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθετήστε ένα πλοίο» στα ελληνικά δημοτικά σχολεία.

Επιστροφή στα άρθρα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: