• Ελλάδα

    Γιατί έκλαψε ο Γιώργος Αυτιάς-Τι του είπε ο Άδωνις

    • NewsRoom
    αυτιας-γιωργος

    Γιώργος Αυτιάς


    Μεγάλη ήταν η επιθυμία του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, κάτι που φάνηκε από την αντίδρασή του μόλις έμαθε ότι τελικώς δεν συμπεριελήφθη στο ευρωψηφοδέλτιο. Η ιστορία είναι μεγάλη και το παρασκήνιο πλούσιο. Ο επίλογος της γράφτηκε με την συνδρομή ενός καλού φίλου του δημοσιογράφου, του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

    Αλλά, ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε εκφράσει από νωρίς επιθυμία να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, κάτι που είχε συζητήσει και με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ωστόσο, από την πρώτη συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ξεκαθαρίσει στον Γιώργο Αυτιά ότι υπήρχε μεν διάθεση και ενδιαφέρον να συμπεριληφθεί ο δημοσιογράφος σε ψηφοδέλτιο, όμως όχι σε αυτό των ευρωεκλογών.

    Η ΝΔ ενδιαφερόταν να «κατεβάσει» τον Γιώργο Αυτιά υποψήφιο στις εθνικές εκλογές και ειδικότερα στον Πειραιά, όπου -όπως εκτιμήθηκε από το «γαλάζιο» επιτελείο- θα απέφερε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για το κόμμα λόγω της απήχησής του στον κόσμο. Η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τον δημοσιογράφο.

    Μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γιώργος Αυτιάς φάνηκε να εκτιμά ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταλάβει μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

    Την τελική απόφαση της ΝΔ, να μην συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο, μετέφερε στον κ. Αυτιά, έπειτα από λίγες ημέρες, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διατηρεί φιλική σχέση με τον δημοσιογράφο.

    Η τελική απόφαση φαίνεται πως προκάλεσε έντονη στενοχώρια στον δημοσιογράφο, ο οποίος, όπως αναφέρουν άνθρωποι του καναλιού, ξέσπασε σε γοερά κλάματα στο άκουσμα του τελεσίδικου «όχι».

    Το δημόσιο επισφράγισμα της μη συμπόρευσης ΝΔ – Αυτιά ήρθε με την ανακοίνωση του ΣΚΑΪ ότι ανανεώνεται το συμβόλαιο του δημοσιογράφου για δύο χρόνια: «Για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γιώργος Αυτιάς θα συνεχίσει να διατηρεί την κυρίαρχη θέση του στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου στον ΣΚΑΪ. Ο δημοσιογράφος ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον ΣΚΑΪ και συνεχίζει με στόχο την προβολή των θεμάτων που τον καθιέρωσαν στην πρώτη θέση της προτίμησης του κοινού. Κοινωνία, οικονομία, πολιτική, όλα όσα ενδιαφέρουν όλους μας και επηρεάζουν τη ζωή μας. Μετρώντας ήδη οκτώ επιτυχημένα χρόνια στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αυτιάς θα συνεχίσει με τον ίδιο παλμό και δυναμική στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου».

    Ο ίδιος, πάντως, δεν έκρυψε την πικρία του μέσω της εκπομπής του εκείνες τις ημέρες. Σχολίασε μάλιστα στον «αέρα» πως δεν θα είναι υποψήφιος «γιατί τρόμαξαν», υποστηρίζοντας πως δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι είχε μαζί του 500.000 ψήφους.

    Ακολούθησε και δεύτερο… χτύπημα, την επομένη, αυτή τη φορά επί προσωπικού για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε μια συζήτηση στον «αέρα» με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο δικηγόρος εξέφρασε την λύπη του στον δημοσιογράφο για το γεγονός ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

    Ο Γιώργος Αυτιάς του απάντησε με τον εξής τρόπο: «Δεν ξέρω αν ήθελε ο Θεός, μάλλον δεν ήθελε ο αρχηγός!».

    Ο κ. Δημητρακόπουλος του απάντησε πως έχει μάθει ότι ο κ. Μητσοτάκης τον ήθελε στις εθνικές εκλογές, με τον Γιώργο Αυτιά να ρίχνει τους τόνους και να λέει «τον αγαπώ πολύ».

    Ο παρουσιαστής, μάλιστα, έκλεισε με… Δημοσθένη και την φράση «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται», που σημαίνει πως «με βάση το αποτέλεσμα του τελευταίου συμβάντος κρίνονται όλα τα προηγούμενα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με πικρία ο Γιώργος Αυτιάς εξηγεί γιατί δεν κατεβαίνει στις εκλογές (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Αυτιάς: Τέλος από τη ΝΔ – Τι θα γίνει με τον ΣΚΑΙ



    ΣΧΟΛΙΑ