• HealthStories.gr

    Αποκεφαλίζουν διοικητές Πλεύρης και Γκάγκα, ο Μάριος αμφιβάλλει για τα επικαιροποιημένα εμβόλια, ενώ η Γκογκοζώτου δεν γκρινιάζει πια

    • NewsRoom


    Παρελθόν αποτελούν οι διοικητές των νοσοκομείων Ηλείας και Κοζάνης. Τα επικαιροποιημένα εμβόλια από φθινόπωρο μάλλον θα είναι άχρηστα, ενώ δουλειά έπιασε η νέα πρόεδρος στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

    Πλεύρης και Γκάγκα διώχνουν διοικητές

    Παρελθόν αποτελούν οι διοικητές των νοσοκομείων Ηλίας και Κοζάνης καθώς μετά από την σχετική αξιολόγηση που έγινε, κρίθηκαν ακατάλληλοι για τη θέση αυτή. Όπως διαβάσαμε σε πρόσφατες αναρτήσεις στη Διαύγεια, με εντολή των Θάνου Πλεύρη και Μίνας Γκάγκα τόσο ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλίας, Χρήστος Χριστόπουλος όσο και ο διοικητής του Μάματσειου νοσοκομείο της Κοζάνης, Στέργιος Γκανάτσιος, απομακρύνθηκαν εδώ και κάποιες μέρες από τις θέσεις τους.

    Την αιτιολογία για την απομάκρυνση των δύο διοικητών δεν την γνωρίζουμε αλλά μιλάμε για παύση και όχι για αποδοχή παραίτησης ή για αυτοδίκαιη διακοπή της συνεργασίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο αυτά νοσοκομεία επιβαρύνθηκαν ιδιαίτερα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα περισσότερα κρούσματα είχαν βρεθεί αφενός στο νομό Ηλείας λόγω των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, όσο και στο νομό Κοζάνης λόγω της ευρύτερης διασποράς στη Βόρεια Ελλάδα

    Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι οι διοικητές αυτοί οι οποίοι τοποθετήθηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να έχουν αξιολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Ακόμη κι αν λόγω της πανδημίας δεν ήταν αυτό εφικτό να γίνει στο πρώτο δωδεκάμηνο της θητείας τους όπως είχε αναφέρει ο πρώην Υπουργός Βασίλης Κικίλιας, το γεγονός ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα που πλησιάζει την τριετία δείχνει μια σχετική αδυναμία για το ΕΣΥ.

    Να πούμε δε πως τα βιογραφικά των συγκεκριμένων διοικητών δεν ήταν από εκείνα για τα οποία θα έλεγε κανείς ότι διαπίστωνε «ασχετοσύνη» με το χώρο.

    Τα άχρηστα επικαιροποιημένα εμβόλια

    Για επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και την μόλυνση από την μετάλλαξη Όμικρον και τις παραλλαγές της Όμικρον 4 και Όμικρον 5, έκαναν λόγο οι εταιρίες παραγωγής.

    Όπως δε, αναφέρει και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το τέλος του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η εγκριτική διαδικασία για τα εμβόλια αυτά σε Αμερική και Ευρώπη.

    Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε είναι αν αυτά τα εμβόλια θα είναι χρήσιμα σε ένα πληθυσμό ο οποίος σε ένα μεγάλο ποσοστό νοσεί η έχει νοσήσει από τις μεταλλάξεις αυτές. Μάλιστα ακούσαμε ότι ακόμη κι αν έρθει ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο που θα αφορά την μετάλλαξη όμικρον, αυτό θα είναι παντελώς άχρηστο καθώς πλέον η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν βρίσκεται στη χώρα μας.

    Να πούμε δε πως το σχόλιο αυτό ειπώθηκε από το στόμα του ίδιου του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Από την άλλη μεριά, αν θεωρήσουμε ότι έχουμε εμβόλια τα οποία θα προστατεύουν τους πολίτες από την μετάλλαξη Όμικρον 4 και Όμικρον 5, κι αυτά πάλι όταν θα έρθουν ποιος θα είναι εκείνος που θα τα χρειάζεται, από τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει από αυτές τις παράλογες.

    Μπορεί κάποιος να πει βέβαια ότι θα είναι κατάλληλα για τις ευπαθείς ομάδες που καλούνται τώρα να κάνουν την τέταρτη δόση. Αν όμως δεχτούμε αυτό το οποίο είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης πως το 70% των πολιτών της χώρας μας θα έχει κολλήσει και νοσήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου, τότε τι να τα κάνουν αυτά τα εμβόλια

    Ήδη θα έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή ανοσία της αγέλης απέναντι σ’ αυτές τις δύο παραλλαγές.

    «Ξεγκρίνιαξε» η Νάντια Γκογκοζώτου

    Ορίστηκε όπως γνωρίζουμε, η νέα διοίκηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ, με επικεφαλής τη μη εκτελεστική πρόεδρος του οργανισμού Νάντια Γκογκοζώτου.

    Στην Επιτροπή συμμετέχει επίσης και ο «κολλητός» της Μπάμπης Καραθάνος, σύμβουλος φαρμάκου του υπουργού υγείας αλλά και ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, στον οποίο ουσιαστικά εργάζεται η νέα πρόεδρος.

    Να πούμε δε πως ο μισθός της κας Γκογκοζώτου ως μη εκτελεστικής προέδρου στον ΕΟΠΥΥ έχει οριστεί στα 3900 ευρώ το μήνα, μικτά.

    Επίσης να πούμε πως η αλλαγή του προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης αναμένονταν εδώ και αρκετό καιρό και όλοι περιμέναμε το σχετικό ΦΕΚ. Και η ίδια η πρόεδρος το περίμενε και μάλιστα λέγεται ότι είχε και μια σχετική γκρίνια για το πότε θα γίνει. Ε, τώρα μάλλον αυτή η γκρίνια πέρασε….

    *Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.



    ΣΧΟΛΙΑ