• First Top Stories

    The Wise Man: Οι Big Business των Α. Ταμβακάκη, Σαρρή και Κατσούλα. Γιατί ο Φαίδων της Alpha Trust πήρε το όπλο του

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Αποχώρησε ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας: Χθες η στήλη από τις 09,21 σας είχε ενημερώσει για την αποχώρηση του Ι. Καλογρίτσα από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας  που εκδίδει το Documento. Φυσικά όλα αυτά έγιναν μετά την γνωστοποίηση της επιστολής που είχε στείλει η κατασκευαστική εταιρία Τοξότης (των Χρήστου και Ιωάννη Καλογρίτσα)  στην Τράπεζα Αττικής και απειλούσε τους υπαλλήλους της για να πάρει και αλλά δάνεια. Η επιβεβαίωση ήλθε μετά από 6 ώρες.

    Ο Φαίδων Ταμβακάκης πήρε το όπλο του: Άλλος ένας ικανός Fund Manager ο Φαίδων Ταμβακάκης (ίσως ο πιο ευφυής στην Ελλάδα) ο οποίος ίδρυσε την παλαιότερη εταιρία διαχείρισης χαρτοφυλακίου την Alpha Trust απευθύνει σαφή προειδοποίηση για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις στους εργαζομένους της, και κατ΄ επέκταση στην ίδια τη λειτουργία της.

    Στην έκθεση του δ.σ. που συνοδεύει της οικονομικές καταστάσεις της Alpha Trust για το 2016 κάνει λόγο για ριζοσπαστικές λύσεις και αναφέρεται  πως ένα από τα κεντρικά ζητήματα που αντιμετωπίζει μία εταιρεία σαν την Alpha Trust, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο προσωπικό της, είναι η αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων, καθώς, σε βαθμό που ακόμη και εάν πλήττεται η κερδοφορία, οι ικανοί εργαζόμενοι δεν αποκομίζουν αρκετό εισόδημα για μία αξιοπρεπή διαβίωση.

    Επισημαίνει ακόμα “φυσικά η διοίκηση μεριμνά και αναζητεί λύσεις, χωρίς να αποκλείει και ριζοσπαστικές αποφάσεις”, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας διαχείρισης χαρτοφυλακίου (και μεγαλύτερο ανεξάρτητο φορέα συλλογικών επενδύσεων στη χώρα).

    Φαίδων Ταμβακάκης. Alpha Trust
    Φαίδων Ταμβακάκης. Alpha Trust

    Σήμερα σημαντική συνάντηση μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και πολιτείας

    Μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των φαρμακοβιομηχάνων και εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη.

    Αντικείμενο είναι τα νέα σχέδια του υπουργείου Υγείας τα οποία και θα τεθούν σε διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα αναφορικά με το χώρο του φαρμάκου και τα οποία επεξεργάζονται στην κυβέρνηση.

    Τα σχέδια αυτά τα οποία θα κατατεθούν στη συνέχεια με μορφή νομοσχεδίου αφορούν τιμολόγηση των φαρμάκων, την αποζημίωση, το rebate των εταιρειών όπως επίσης και τη διαδικασία εισόδου νέων φαρμάκων στην αγορά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης οι φαρμακοβιομήχανοι προτίθενται να «στηρίξουν» τα κυβερνητικά σχέδια, πολλά από τα οποία αποτελούν και μνημονιακές υποχρεώσεις, μόνο και εφόσον προστατευθούν τα πολύ φθηνά φάρμακα καθώς η σημαντική μείωση των τιμών θα φέρει την απόσυρσή τους από την αγορά και την υποκατάστασή τους από πολύ ακριβά φάρμακα.

    Άλλες τρεις απολύσεις στον όμιλο Φιλίππου

    Ακόμη τρεις απολύσεις έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην εταιρεία Πλαστικών Μόρνος ΑΕ όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι. Πρόκειται για μία εταιρεία η οποία ανήκει στον όμιλο Φιλίππου.

    Οι εργαζόμενοι τα έχουν βάλει με τον Γενικό Διευθυντή, στον οποίο χρεώνουν και απολύσεις προ έτους. Τότε είχε διαπιστωθεί ένα λάθος στη γραμμή παραγωγής και αστοχία σε παραγόμενο προϊόν.

    Σύμφωνα με τους εργαζομένους ο Γενικός Διευθυντής ζήτησε να του υποδείξουν τον ένοχο και όταν αυτό δεν έγινε απέλυσε για παραδειγματισμό τρεις εργαζομένους.

    Ως στήλη δεν υιοθετούμε πλήρως όλα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι αλλά αν έχουν βάση τότε δεν είναι και ότι καλύτερο για στέλεχος εταιρείας του ομίλου Φιλίππου, που σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει δείξει να επικροτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.

    Big Business για Απόστολο Ταμβακάκη, Μαρία Σαρρή και Πέτρο Κατσούλα 

    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. Τέως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Πειραιώς
    Aπόστολος Ταμβακάκης. Τραπεζίτης. Τέως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Πειραιώς

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την υποβολή προτάσεων για τα funds που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών. Χρηματοδότηση. Τα χρήματα είναι πολλά και ξεπερνούν  τα 250 εκ ευρω.

    Ποιοι έδωσαν τον παρων; Yπάρχει σχήμα στο οποίο συμμετέχουν ο τραπεζίτης Απ. Ταμβακάκης με τον Γ. Παπαδόπουλο, γνωστό από τη θητεία του στο Αttica Venture. Στην δεύτερη ομάδα ηγείται η Μαρία Σαρρή γνωστή στην αγορά από την Εμπορική Τράπεζα και αργότερα από την Μarfin Bank ενώ σε άλλο σχήμα μετέχει το στέλεχος τραπεζών τραπεζίτης Πέτρος Κατσούλας. Λέγεται ότι συμμετέχει στη διαδικασία και η Global Finance του Αγγελου Πλακόπιτα.

    H Άννα Μπεριτση στην Atcom 

    mperitsi
    Άννα-Μαρία Μπερίτση, νέα Διευθύντρια Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της ATCOM

    Την έναρξη συνεργασίας με την Άννα Μαρία Μπερίτση ανακοίνωσε η Atcom, στο πλαίσιο της δημιουργίας νέου τμήματος Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Προερχόμενη από θέσεις επικεφαλής Μarketing σε ψηφιακούς εκδότες όπως η DPG Digital Media και η 24Media, η Άννα Μαρία Μπερίτση σύμφωνα με το DailyFax, αναλαμβάνει από 1ης Μαρτίου καθήκοντα Διευθύντριας Marketing με ευθύνη τόσο της επικοινωνιακής στρατηγικής της Atcom όσο και των Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας.

    Ξεκινά το δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

    Συμεών Τσομώκος.
    Συμεών Τσομώκος

    Τις εργασίες του ξεκινά σήμερα το δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να κηρύττει τις εργασίες του.

    Το συνέδριο (μια ιδέα του Συμεών Τσομώκου) θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή και σε αυτό θα παρευρεθούν πάνω από 250 προσκεκλημένοι όπως για παράδειγμα ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, νυν και πρώην Υπουργοί, πρώην Πρωθυπουργοί αλλά κα ακαδημαϊκοί.

    Τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι συνολικά 41 για την πορεία της Ευρώπης, της Ελλάδος αλλά και την ανθρωπότητα γενικότερα.



    ΣΧΟΛΙΑ