• Top Stories

    Αντιμέτωπη με οργή η κυβέρνηση για τις Πρέσπες (video)

    • NewsRoom
    Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

    Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος


    Θερίζουν θύελλες τα κυβερνητικά στελέχη που επισκέπτονται την Βόρεια Ελλάδα, εισπράττοντας την οργή των πολιτών για την Συμφωνία των Πρεσπών. Τελευταίο κρούσμα η «θερμή» υποδοχή που επιφύλαξε ομάδα πολιτών στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Κατερίνη.

    Ο κ. Τζανακόπουλος, που ήταν κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα της Πιερίας, έγινε αποδέκτης σφοδρών αποδοκιμασιών από ομάδα περίπου 200 ατόμων τα οποία διαμαρτύρονταν για την Συμφωνία.

    Μάλιστα, μέσα στην αίθουσα νεαρή γυναίκα φώναξε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «εσείς σπείρατε τη διχόνοια στην Ελλάδα. Είστε προδότες», για να δεχθεί αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Τζανακόπουλος παρέμεινε ψύχραιμος, ωστόσο, ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα ζήτησε από τη νεαρή διαμαρτυρόμενη να αποχωρήσει.

    Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν.

    «Το φασισταριό απέξω»

    Στην ίδια εκδήλωση, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, είπε αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του: «Πριν πάρω την τελική μου απόφαση, με όλο το σεβασμό στον πρωθυπουργό της χώρας που μου έκανε την τιμή να μου απευθύνει την πρόκληση και πρόσκληση αυτή, απέναντι, μπροστά στα μάτια μου είχα την εικόνα του γιου μου. Είναι 15 χρονών, δεν θέλω να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλο αυτό το φασισταριό απ’ έξω. Δεν θέλω να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα».

    Παρόμοιο ήταν το κλίμα και σε ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Καβάλα, όπου υπήρχε και εκεί ισχυρή αστυνομική παρουσία.

    Τα κρούσματα αυτά δεν είναι τα πρώτα. Έχουν προηγηθεί η επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον της οικίας της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη στα Γιαννιτσά, διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της βουλευτού Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, καθώς και των συναδέλφων της Αστέριου Καστόρη και Χαρίλαου Τζαμακλή, ενώ και στην Δράμα διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σπίτι του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη.

    Ο αντίκτυπος της Συμφωνίας των Πρεσπών για το κυβερνών κόμμα αποτυπώνεται και στην τελευταία έρευνα της Public Issue, η οποία διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πληρώνει μεγάλο κόστος από την πολιτική απομόνωση αλλά και την κοινωνική περιχαράκωση που του χρεώνεται, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Απώλεια που δεν αντισταθμίζεται από την προσέλκυση μιας μικρής μερίδας ψηφοφόρων του λεγόμενου αντίεθνικιστικού ρεύματος, που τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας και συσπειρώνεται σήμερα γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατερίνη: «Θερμή» υποδοχή στον Τζανακόπουλο από διαδηλωτές για τις Πρέσπες (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Ντόναλντ Τραμπ εκθειάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ