• Top Stories

    Αυστηρό διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα – Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι


    Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι μετά την χθεσινή παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού από τουρκικά μαχητικά, η Αθήνα θα απαντήσει με αυστηρό διάβημα στην Άγκυρα. Υπενθυμίζεται ότι η παρενόχληση του ελικοπτέρου έγινε ανήμερα την 25η Μαρτίου, κατά την μεταφορά του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική πλευρά δεν θα αφήσει να περάσει έτσι το γεγονός της προκλητικής παρενόχλησης. Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε παρενόχληση και ότι ήταν μια πτήση ρουτίνας.

    Εν τω μεταξύ, ακραίοι εθνικιστικοί τόνοι επικρατούν σε πρωτοσέλιδα τουρκικών εφημερίδων, με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sozcu, που αναφέρει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε σε τουρκικό νησί».

    Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η πρόκληση ήταν διπλή καθώς από από τη μια ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τον παρενόχλησαν, από την άλλη πήγε σε νησί όπου υπάρχει παράνομη ελληνική κατοχή. Η Sozcu απηχεί τις απόψεις της τουρκικής αντιπολίτευσης.

    Η Aksam σημειώνει ότι μετά τις αναφορές της Αθήνας περί παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε άμεση διάψευση και άμεση απάντηση από την Άγκυρα.

    Η Cumhuriyet με «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδο αναφέρει «Απάντηση στην Αθήνα για την ‘παρενόχληση’».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαψεύδει η Τουρκία ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ