210803132145_mononewsLogo_Wh

Αιμιλία Παπαχρήστου

Η Αιμιλία Α. Παπαχρήστου είναι η Γενική Γραμματέας της MedCruise, της Ένωσης που εκπροσωπεί πάνω από 145 λιμάνια κρουαζιέρας από 22 χώρες της Μεσογείου και των συνδεδεμένων θάλασσών της.

Υπηρέτησε ως υπεύθυνη projects στη MedCruise (2013-2018) και προσωρινή Γενική Γραμματέας (2017-2018), συμβάλλοντας στον επαναπροσδιορισμό του προφίλ της Ένωσης. Από το 2018 έως το 2020, η Αιμιλία ήταν σύμβουλος για την ενσωμάτωση κρουαζιέρας-σιδηροδρόμου στο Τουριστικό Γραφείο του Τμήματος Εξυπηρέτησης Επιβατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επιστρέφοντας στη MedCruise ως Γενικός Γραμματέας από το Νοέμβριο του 2020.

Πριν ενταχθεί στη MedCruise, διετέλεσε σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελληνικής Δημοκρατίας (2011-2012).

Σήμερα, η Αιμιλία είναι επίσης, επιστημονικός συνεργάτης της εταιρείας συμβούλων Ports & Shipping Advisory από την ίδρυσή της το 2016.

Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και σήμερα εκπονεί διδακτορική διατριβή που εξετάζει τη διακυβέρνηση των λιμένων κρουαζιέρας στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Υπό την ιδιότητά της ως Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου (από το 2009) έχει συμμετάσχει σε πολλά λιμενικά και ναυτιλιακά ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ναυτιλιακές εταιρείες και λιμάνια. Η διδακτική της επάρκεια περιλαμβάνει επίσης διαλέξεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τμήματος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) Ιονίων Νήσων, όπου δίδαξε τα μαθήματα «Διαχείριση Μάρκετινγκ», «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού», «Διαφήμιση», «Έρευνα Αγοράς» και «Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις» (2006-2009).

Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει σε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά συνέδρια αρκετές μελέτες για τα λιμάνια, τα λιμάνια κρουαζιέρας και τη ναυτιλία.

Ιδρυτικό μέλος του PortEconomics, της διαδικτυακής πρωτοβουλίας που προωθεί τη διάδοση λιμενικών ερευνών και μελετών από το 2008, η Αιμιλία έχει εκλεγεί μέλος του Συμβουλίου του Ελληνικού Συνδέσμου Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (2010-2015).

Είναι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Ναυτιλιακού Εμπορίου και Μεταφορών της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2002) και MSc στη Ναυτιλία, το Εμπόριο & τις Μεταφορές (2004) από το ίδιο Τμήμα.

Επιστροφή στα άρθρα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: