210803132145_mononewsLogo_Wh

Ελευθερία – Ρίτσα Δαρσινού

Κατάγεται από την Πρέβεζα και τον Πειραιά. Προέρχεται από οικογένεια ναυτικών.

Σπούδασε ηλεκτρονικός μηχανικός, αλλά έχει έφεση στην ζωγραφική και ασχολείται με καλλιτεχνικές δημιουργίες. Είναι ενεργός πολίτης με συμμετοχή στα κοινά και στην πολιτική.

Ωστόσο, ο χώρος της ναυτιλίας την έχει κερδίσει ολοκληρωτικά.

Είναι παντρεμένη με τον πλοίαρχο εμπορικού ναυτικού Νικόλαο Δαρσινό και μητέρα δύο αγοριών, τα οποία ακολούθησαν το ναυτικό επάγγελμα. Οι δύο πλοίαρχοι, Γιάννης και Γιώργος, ασχολούνται με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση.

Ασχολήθηκε με την πλοιοδιαχείριση φέρρυ μποτ και γενικότερα με την ναυτιλία, το 1999, την χρονιά που ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της, την ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΗ Ναυτική Εταιρεία και ναυπήγησαν το πρώτο τους επιβατηγό – οχηματαγωγό “ΚΥΡΙΑΚΗ”, ένα αμφίπλωρο σύγχρονο φέρρυ μποτ, το οποίο δρομολογήθηκε στην πορθμειακή γραμμή ΠΟΡΟΥ-ΓΑΛΑΤΑ.

Ακολούθησαν άλλα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, το “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” και το “ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Δ”. Μέχρι τότε, ταξίδευε συχνά μαζί με τον σύζυγό της στα πλοία που εργάζονταν εκείνος.

Όραμα της είναι η πράσινη ενέργεια για την πρόωση των σκαφών της οικογενειακής ναυτιλιακής εταιρείας, ενώ ασχολείται συστηματικά με την μελέτη της ηλεκτροκίνησης, ευελπιστώντας να το κάνει πράξη, σύντομα.

Επιστροφή στα άρθρα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: