210803132145_mononewsLogo_Wh

Δωροθέα Ιωάννου

Η Δωροθέα Ιωάννου γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στη Νέα Υόρκη, από Ελληνοκύπριους γονείς. Κατέχει Β.Α. από το City University της Νέας Υόρκης και ανώτατο πτυχίο Νομικής από το St John’s University School of Law της πόλης.

Το 1997 μετεγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, αρχικά ασχολήθηκε με τη διδασκαλία αγγλικών και στη συνέχεια εργάστηκε σε τοπική δικηγορική εταιρεία. Εισήλθε στον κλάδο των ναυτασφαλίσεων μέσα από την εταιρεία Allied Insurance Brokers το 1998 και τελικά ανέλαβε τα ηνία του τμήματος απαιτήσεων, «κάνοντας όνομα» ως ανερχόμενο ταλέντο στη διαχείριση ναυτικών ατυχημάτων.

Το 2005 η Δ. Ιωάννου εισήλθε στη νεοϊδρυθείσα SCB (Hellas), στο γραφείο του Πειραιά, που αντιπροσώπευε την SCB στη Νέα Υόρκη. Μετά από τη διαχείριση απαιτητικών υποθέσεων ανέλαβε το 2009 τη γενική διαχείριση του γραφείου.

Το 2015 έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του American Club που αναλαμβάνει senior παγκόσμιο εκτελεστικό ρόλο, εκτελώντας χρέη διευθύντριας Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Ανάπτυξης. Το 2017 τιμήθηκε στο Λονδίνο με το βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία, στη μεγάλη ναυτιλιακή διοργάνωση της Lloyd’s List.

Η Δ. Ιωάννου είναι ιδιαίτερα δραστήρια και στο έργο της WISTA (Women’s International Shipping & Trading Association), τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Πρόσφατα εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του International Propeller Club, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην προεδρία της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Επόμενης Γενιάς.

Επιστροφή στα άρθρα

Ετικέτες:

Δωροθέα Ιωάννου

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: