210803132145_mononewsLogo_Wh

Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ WISTA International

Η Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου είναι joint CEO του Ομίλου TOTOTHEO MARITIME, ενός κορυφαίου παρόχου ναυτιλιακών υπηρεσιών, που εδρεύει στην Κύπρο με γραφεία στην Ελλάδα, στο Ντουμπάι και τη Σιγκαπούρη.

Είναι Πρόεδρος της WISTA International από τον Οκτώβριο του 2017, ενός διεθνούς οργανισμού που βρίσκεται σε 50 χώρες.

Η Δέσποινα Θεοδοσίου είχε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της WISTA να λάβει συμβουλευτική θέση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), που έχει ως αρμοδιότητα τη δημιουργία κανονιστικών πλαισίων για την ασφάλεια, τη ναυσιπλοΐα και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της ναυτιλίας.

Είναι μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια, όπως του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ), του Invest Cyprus, του Cyprus Maritime Academy και της Στρατηγικής Επιτροπής του Crans Montana – Club of Ports.

Έχει περιληφθεί στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη παγκόσμια ναυτιλία (Top 100 Most Influential people in shipping) από τη διεθνή ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List για τα έτη 2017, 2018 και 2019. Επίσης, το 2019 έλαβε το βραβείο “International Personality of the Year” στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στη Αθήνα.

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, στο Copenhagen Business School και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Επιστροφή στα άρθρα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: