• Mononews TV

    Το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που έγινε πολυτελής κατοικία σε δάσος της Αμερικής

    • NewsRoom

    Για εκείνους που θέλουν να ζήσουν διαφορετικά

    Μπορεί να είστε από εκείνους που δεν τους αρέσουν τα καλοστημένα διαμερίσματα της πόλης, ή από εκείνους που θέλουν να ζήσουν στην φύση, αλλά δε βρίσκουν το κατάλληλο, για τα γούστα τους, σπίτι. Μπορεί, πάλι, να είστε από εκείνους που αγαπούν τα αεροπορικά ταξίδια και να θέλετε να νιώθετε διαρκώς ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα αεροπλάνο.

    Μπορεί απλά να είστε από εκείνους που θέλουν να ζήσουν διαφορετικά.

    Όπως ο Μπρους Κάμπελ, που, με αποφασιστικότητα και μπόλικο χρήμα, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: μετέτρεψε ένα παλιό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε πολυτελή κατοικία. Εκτός από μία γενναία ποσότητα χρημάτων, ωστόσο, αυτό που επίσης χρειαζόταν ο Κάμπελ ήταν χώρος, καθώς ένα αεροσκάφος του μεγέθους αυτού δεν θα μπορούσε να στηθεί σε οποιοδήποτε οικοδομικό τετράγωνο μίας πόλης. Έτσι, ο Μπρους Κάμπελ ζει μέσα στο δάσος Χίλσμπρο, στο Όρεγκον της Αμερικής.

    Το αεροπλάνο σπίτι του Μπρους Κάμπελ

    Αν κανείς επισκεπτόταν το σημείο, το μυαλό του θα πήγαινε σίγουρα πρωτίστως στο κακό, αντικρίζοντας την θέα του προσγειωμένου αεροπλάνου στην μέση του πουθενά. Θα υπέθετε, πιθανότατα, ότι πρόκειται για κάποιο αεροπορικό δυστύχημα, ότι κάποια βλάβη του αεροσκάφους ανάγκασε τον πιλότο να το προσγειώσει στη μέση του δάσους. Θα σκεφτεί, ενδεχομένως, ότι οι επιβάτες του έχασαν βίαια τη ζωή τους σε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα.

    Το αεροπλάνο σπίτι του Μπρους Κάμπελ

    Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται απλώς για την εφαρμογή της πρωτότυπης ιδέας του Κάμπελ, κάτι που θα αντιλαμβανόταν τελικά ο επισκέπτης, μόλις παρατηρούσε ότι το αεροσκάφος εξωτερικά είναι άθικτο και σε εξαιρετική κατάσταση.

    Η κατασκευή που ο Αμερικανός ηλεκτρολόγος μηχανικός αποτελεί σπίτι είναι ουσιαστικά ένα Boeing 727, που ανήκε, στο παρελθόν, στον στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, κάτι το οποίο αποδεικνύουν άλλωστε και οι καλοδιατηρημένες επιγραφές του.

    Το αεροπλάνο σπίτι του Μπρους Κάμπελ

    Ο Κάμπελ πήρε στην ιδιοκτησία του τον «γίγαντα των αιθέρων» πριν περίπου 20 χρόνια, και συγκεκριμένα το 1999, καταβάλλοντας το γενναίο ποσό των 100 χιλ. δολαρίων, ενώ κατέβαλλε ακόμη 120 χιλ. για να μεταφέρει το αεροσκάφος έξω από το Πορτλαντ στο Όρεγκον και να ξεκινήσει να το μετατρέπει σε κατοικία.

    «Τα αεροπλάνα μπορούν -και θα έπρεπε- να μετατρέπονται σε υπέροχα σπίτια. Όχι να τα κάνουμε σκραπ, έτσι απλά και ασυλλόγιστα», υποστηρίζει ο ίδιος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τρέφει μία ιδιαίτερη αδυναμία στα αεροσκάφη.

    Το αεροπλάνο σπίτι του Μπρους Κάμπελ

    Ο ίδιος, μάλιστα, είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας, που σχεδιάζει να αγοράσει και δεύτερο αεροσκάφος, αυτή τη φορά από την Ιαπωνία.

    Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η μετατροπή ενός τέτοιου αεροσκάφος σε βιώσιμη κατοικία δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση. Όπως αποκάλυψε ο Κάμπελ, χρειάστηκε πολύς χρόνος, κόπος, χρήμα, αλλά και ατελείωτες ώρες προσωπικής εργασίας, προκειμένου το παλιό Boeing να γίνει ένα λειτουργικό σπίτι. Ωστόσο, φαίνεται ότι καμιά φορά το μεράκι και μερικά χρήματα αρκούν για να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα.

    Το αεροπλάνο σπίτι του Μπρους Κάμπελ

    Ο Κάμπελ περνά στο συγκεκριμένο αεροσκάφος – σπίτι τον μισό χρόνο κάθε έτους, ενώ το υπόλοιπο μισό το περνά στην Ιαπωνία. Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, κάθε φορά που επιστρέφει εκεί, πάντοτε κάνει μία νέα δουλειά, προσθέτοντας κάτι. Ο Κάμπελ, μάλιστα, πιστεύει πως αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, καθώς πάντοτε θα βρίσκει κάτι να αλλάζει και να βελτιώνει, οραματιζόμενος όσα μπορεί να καταφέρει σε ένα αεροσκάφος-σπίτι.

    Το αεροπλάνο σπίτι του Μπρους Κάμπελ
    Το αεροπλάνο σπίτι του Μπρους Κάμπελ



    ΣΧΟΛΙΑ