• Mononews TV

    Συγκίνηση στην Ουχάν: Οι εορτασμοί για τη λήξη του lockdown και την επιστροφή στην κανονικότητα

    • NewsRoom

    Τη λήξη του lockdown και την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα γιόρτασε η Ουχάν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Τετάρτης με τους ουρανοξύστες και τις γέφυρες της πόλης να φωταγωγούνται και τον κόσμο να βγαίνει ξανά μετά από περίπου 2,5 μήνες στους δρόμους.

    Οι κινεζικές Αρχές ήραν τους αυστηρούς περιορισμούς κυκλοφορίας και απαγόρευσης μετακινήσεων εκτός Ουχάν.

    Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος από την Ουχάν, με την προϋπόθεση να υπάρχει υποχρεωτικά ειδική εφαρμογή στο κινητό του κάθε πολίτη, που περιέχει τα στοιχεία μετακίνησης, καθώς και αποδεικτικά ότι είναι υγιής και δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον νοσούντα.

    Αστυνομικοί απομάκρυναν και τα τελευταία οδοφράγματα και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τις στιγμές πλημμυρίζοντας με συγκίνηση και ελπίδα τον υπόλοιπο πλανήτη που βρίσκεται ακόμα στη μέση της κρίσης της πανδημίας.

    Ειδικό σόου με λέιζερ και 3D Projection Mapping στήθηκε στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze που φώτισε τους ουρανοξύστες με κινούμενες εικόνες ιατρών να βοηθούν ασθενείς, μαζί με την εμφάνιση των λέξεων «ηρωική πόλη».

    Την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ουχάν με τρένα και αεροπλάνα.

    Παράλληλα, αξιωματούχοι υπενθυμίζουν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και την τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων.

    Φωταγωγήθηκαν οι ουρανοξύστες της Ουχάν

    Υπενθυμίζεται ότι από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της Ουχάν στην επαρχία Χουμπέι των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, από όπου ξεκίνησε η επέλαση της επιδημίας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.

    Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα της νέας νόσου στη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ