• Mononews TV

    Πόλη-φάντασμα η Βηρυτός από ψηλά μετά την έκρηξη – Συγκλονίζουν εικόνες από drone

    • NewsRoom

    Drone καταγράφει το βομβαρδισμένο τοπίο στο λιμάνι της Βηρυτού, μετά τις δύο φονικές εκρήξεις που έγιναν το απόγευμα της Τρίτης στο λιμάνι της πόλης και σκόρπισαν τον όλεθρο.

    Εικόνες αποκάλυψης που φανερώνουν το μέγεθος της καταστροφής, την ώρα που 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, τουλάχιστον 5.000 είναι τραυματίες και 135 έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι ακόμα αγνοούμενοι, που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

    Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αιτία της έκρηξης είναι η αδράνεια και αμέλεια ετών, σχετικά με την αποθήκευση επικίνδυνου εκρηκτικού υλικού στο λιμάνι της Βηρυτού.

    Ήδη από τις πρώτες ώρες μετά την έκρηξη, ο πρωθυπουργός και η προεδρία δήλωσαν πως 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, ήταν αποθηκευμένα επί έξι χρόνια στο λιμάνι χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας.

    Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μια πυρκαγιά ξεκίνησε από την αποθήκη 9 του λιμανιού και επεκτάθηκε στην αποθήκη 12, όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο.



    ΣΧΟΛΙΑ