• Food

    Το ψωμί της καραντίνας: Χωριάτικο στη… γάστρα από τον Πάνο Ιωαννίδη

    • NewsRoom


    Οι μέρες της καραντίνας καλά κρατούν… Όπως και η διάθεσή μας να πειραματιστούμε με νέες συνταγές και ειδικά με αγαπημένα ζυμαράκια που λειτουργούν όχι μόνο εκτονωτικά αλλά και… αγχολυτικά.

    Η παρακάτω ιδιαίτερη συνταγή είναι από τον πασίγνωστο σεφ του MasterChef, Πάνο Ιωαννίδη.

    ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σιμιγδάλι και τα χτυπάμε με τον γάντζο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.

    Στρώνουμε στο εσωτερικό της γάστρας ένα κομμάτι λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο σιμιγδάλι.

    Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και τη μεταφέρουμε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια.

    Πλάθουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό καρβέλι και το τοποθετούμε στη γάστρα.

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σιμιγδάλι και χαράζουμε την επιφάνειά του σε 2-3 σημεία με ένα μαχαίρι.

    TIP: Η χάραξη στο ζυμάρι γίνεται για να φουσκώσει ομοιόμορφα το ψωμί μας.

    Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.

    Τοποθετούμε στον φούρνο τη γάστρα, χωρίς να αφαιρέσουμε το καπάκι της και στη συνέχεια ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

    Βγάζουμε το ψωμί από τη γάστρα και περιμένουμε 10-15 λεπτά για να πέσει η θερμοκρασία του, πριν το κόψουμε.

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ.



    ΣΧΟΛΙΑ