• Food

    Θρεπτικότατο πολύχρωμο ογκρατέν λαχανικών για να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

    • NewsRoom

    Ογκρατέν λαχανικών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Ένα πολύχρωμο ογκρατέν λαχανικών, πλούσιο από θρεπτικά συστατικά είναι η καλύτερη λύση φαγητού για σήμερα! Μια λαχταριστή συνταγή, που μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Υλικά Συνταγής

    4 μελιτζάνες
    4 κολοκύθια
    3 πιπεριές
    2 ντομάτες
    λίγο ελαιόλαδο
    250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
    Για τη μπεσαμέλ
    1 λίτρο γάλα
    100 γραμ. αλεύρι
    100 γραμ. βούτυρο
    αλάτι
    πιπέρι
    2 πρέζες μοσχοκάρυδο
    2 κρόκους αυγών
    1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
    100 γραμ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

    Εκτέλεση

    Για το ογκρατέν με κολοκυθάκια, πιπεριές και μελιτζάνες, πλένουμε πρώτα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις βάζουμε σε λαμαρίνα. Τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα βάζουμε σε λαμαρίνα.

    Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25′.

    Σε πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο και κάνουμε στρώσεις ψητών λαχανικών, ντομάτας, φέτας και μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη παρμεζάνα.

    Ψήνουμε το oγκρατέν λαχανικών για περίπου 25′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Για τη μπεσαμέλ

    Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα για 2′. Προσθέτουμε το γάλα, πάντα ανακατεύοντας, κι αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα.

    Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τους κρόκους. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό τυρί.

    Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου



    ΣΧΟΛΙΑ