• Food

    Συνταγή για νόστιμο γεμιστό ρολό κιμά κοτόπουλου

    • NewsRoom


    Γεμιστό ρολό κιμά κοτόπουλου από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ένα γεμιστό ρολό με κιμά κοτόπουλου, χρωματιστές πιπεριές και κίτρινα τυριά! Ένα τέλειο γεύμα!

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
    • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ψωμί του τοστ, το μπούκοβο, το εστραγκόν, το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το μείγμα με το ψωμί, το αυγό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Καλό θα ήταν να καλύψουμε με μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τον κιμά στην λαδόκολλα σε διαστάσεις περίπου 40×30 εκ.
    • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις απλώνουμε στον κιμά. Κόβουμε τα τυριά σε μπαστουνάκια και τα απλώνουμε στον κιμά.
    • Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το απλώνουμε στον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά.
    • Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Τυλίγουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο σε σχήμα καραμέλας και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε 30 λεπτά επιπλέον.
    • Αφήνουμε 20-30 λεπτά να κρυώσει.
    • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, μουστάρδα, θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή  εδώ 

    ΠΗΓΗ: akis petretzikis 



    ΣΧΟΛΙΑ