• Food

    Συνταγή για νόστιμες μοσχαρίσιες μπριζόλες με κίτρινο ρύζι

    • NewsRoom


    Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κίτρινο ρύζι από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε ζουμερές μπριζόλες με σάλτσα σόγιας και σπυρωτό κίτρινο ρύζι με πιπεριές!

    Υλικά

    Για τις μπριζόλες

    2 μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλο
    2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
    πιπέρι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    Για το ρύζι

    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    600 γρ. κίτρινο ρύζι με πιπεριές Μπάρμπα Στάθης
    250 γρ. νερό, βραστό
    πιπέρι
    αλάτι

    Για το σερβίρισμα

    θυμάρι
    ελαιόλαδο

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τις μπριζόλες

    • Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
    • Αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να μαριναριστούν. Μπορούμε να τις αφήσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη για ένα βράδυ.
    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
    • Βάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες και ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
    • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.

    Για το ρύζι

    • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
    • Βάζουμε το κίτρινο ρύζι με τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το βραστό νερό, πιπέρι, αλάτι και βράζουμε για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλη η υγρασία.

    Για το σερβίρισμα

    • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μπριζόλες και σερβίρουμε με το ρύζι, το θυμάρι και το ελαιόλαδο.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ

    ΠΗΓΗ: akis petretzikis 



    ΣΧΟΛΙΑ