Food

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού

  • NewsRoom


Ο Γιώργος Τσούλης δίνει οδηγίες για να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ πιάτο, ριγκατόνι με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού. Εύκολο στην παρασκευή, με την συμβουλή αν επιλέξετε να βάλετε τα κοινά ζυμαρικά, τότε καλό είναι να κόψετε το κοτόπουλο σε στικς.

Υλικά

600 γρ. στήθος κοτόπουλου

500 γρ. ριγκατόνι

200 ml κρέμα γάλακτος

150 ml ζωμό κοτόπουλου

60 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. βούτυρο

2 κ.σ πέστο βασιλικού

Παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)

Αλάτι

Πιπέρι

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Για τα ριγκατόνι: Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μακαρόνια βράζοντας τα 1 λεπτό λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Εκτέλεση για τη σάλτσα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
  3. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και αφού το αλατοπιπερώσουμε το προσθέτουμε στο τηγάνι. Το σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει μια ωραία κρούστα και να πάρει ωραίο χρώμα.
  4. Σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει ελαφρώς.
  6. Στο μεταξύ σουρώνουμε τα ριγκατόνι και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις δέσει λίγο ακόμα η σάλτσα αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα.