• Food

    Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Η τέλεια συνταγή για ζουμερό μοσχάρι με δαμάσκηνα

    • NewsRoom

    Μασχάρι με δαμάσκηνα από τον Γιώργο Τσούλη


    Μία συνταγή για την Πρωτοχρονιά που θα λατρέψετε!

    Τι πιο κατάλληλο για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι από ένα ζουμερό και πολύ γευστικό μοσχάρι με δαμάσκηνα; Ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει έναν εύκολο τρόπο να προετοιμάσουμε ένα λαχταριστό φαγητό για το γιορτινό τραπέζι, που θα του κερδίσει όλους!

    Ο σεφ συμβουλεύει, σε περίπτωση που δείτε ότι όταν ρίξετε το κρεμμύδι έχει στεγνώσει η κατσαρόλα, πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο.

    Υλικά

    1 κιλό μοσχάρι, ολόκληρο το κομμάτι

    2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε κάθετες φέτες

    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

    1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

    100 ml κόκκινο κρασί

    300 ml ζωμό βοδινό

    2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε κάθετες φέτες

    300 γρ. Hoisin sauce

    150 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το μοσχάρι και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

    Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το μοσχάρι από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

    Κατόπιν, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.

    Έπειτα, μεταφέρουμε στην κατσαρόλα ξανά το κρέας, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.

    Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

    Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα το ζωμό, τη Hoisin sauce, την κανέλα, τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1.5 ώρα περίπου, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα.

    Τέλος, αφαιρούμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε κάθετες φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ