• Food

    Πεντανόστιμη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες

    • NewsRoom


    Εύκολο και γρήγορο χοιρινό στο φούρνο. Η ζουμερή πανσέτα αφήνει τους χυμούς της πάνω στις μελωμένες λεμονάτες πατάτες!

     

    Εκτέλεση

    Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο, ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.

    Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε.

    Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.

    Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά, το χοιρινό στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 

    ΠΗΓΗ: Argiro Barbarigou 



    ΣΧΟΛΙΑ