• Food

    Σαλάτα αλά Πίτερ Παν

    σαλάτα


    Δυσκολία: Εύκολο
    Χρόνος: 15 λεπτά
    Κόστος: Φθηνό
    Τύπος: Καθημερινό

    Υλικά
    1 κολοκυθάκι

    1 αγγουράκι μικρό

    1 κρεμμυδάκι φρέσκο

    1 ματσάκι γλυστρίδα

    1 χούφτα φύλλα moringa oleifera

    1 κουταλιά φρέσκα μύρτιλα

    1 λεμόνι (χυμό και το ξύσμα)

    Ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο σουσάμι

    Εκτέλεση
    Πλένω καλά το αγγουράκι και το κολοκυθάκι και τα κάνω ¨σπαγγέτι” με τον ειδικό τρίφτη. Τοποθετώ σε δύο στρώσεις, κάτω το κολοκύθι, πάνω το αγγουράκι.

    Επάνω βάζω τις τρυφερές κορυφές από την γλυστρίδα (ωμές). Ρίχνω λίγο χονδρό αλάτι, γαρνίρω με τα μύρτιλα και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το μαύρο σουσάμι, το ξύσμα λεμονιού, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού.

    Για τη συνταγή

    Moringa oleifera: θα μπορούσε να είναι άλλη μία νεράιδα, φίλη του Πίτερ Παν, είναι όμως ένα δέντρο που προέρχεται από την Ινδία και το Πακιστάν κι εκεί το αποκαλλούν “το δέντρο της ζωής”. Καταναλώνονται σχεδόν όλα τα μέρη του και το καθένα έχει σπουδαία οφέλη για την υγεία. Έχουν γραφτεί αρκετές εκατοντάδες μελέτες και επιστημονικές έρευνες για το φυτό αυτό. Σήμερα καλλιεργείται και στη χώρα μας, από όπου παίρνουμε κυρίως τα φύλλα του, που είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία και είναι ένα καλό υποκατάστατο για το σπανάκι κατά τους θερινούς μήνες.

    Γλυστρίδα ή αντράκλα: ένα ζιζάνιο που φύεται σε πολλές καλλιέργειες, αλλά είναι ιδιαιτέρως θρεπτικό και πολλοί λαοί το χρησιμοποιούσαν ως θεραπευτικό βότανο. Είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αλλά είναι και το μόνο φυτό που περιέχει τα καλά λιπαρά ω3. Αντικαθιστά επάξια το σπανάκι και το μαρούλι.

    Τα μύρτιλα είναι ένας μπλε καρπός με χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση που καταναλώνεται από την αρχαιότητα, για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Εκτός από τις βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που περιέχει, συγκαταλέγεται και στους πιο αντιοξειδωτικούς καρπούς. Το χαρακτηρίζουν ως πηγή αιώνιας νιότης!

    Πηγή: www.tasty-day.gr

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις νόστιμες και καλοκαιρινές σαλάτες για όλα τα γούστα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινή σαλάτα με μακαρόνια και ντοματίνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χταποδοσαλάτα, μια καλοκαιρινή επιλογή



    ΣΧΟΛΙΑ