• Food

    Πώς να διατηρήσουμε φρέσκα και μυρωδάτα τα μπαχαρικά μας

    μπαχαρικά


    Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να ανοίξουμε το βαζάκι με το μπαχαρικό που θέλουμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας και να μην μυρίζει απολύτως τίποτα. Κι όμως! Υπάρχουν μερικές απλές οδηγίες που, αν τις ακολουθήσουμε, θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε «ετοιμοπόλεμα» τα μπαχαρικά μας. Σας παραθέτουμε οκτώ βασικές οδηγίες.

    – Αποφύγετε πάση θυσία να εκθέτετε τα μπαχαρικά σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία.

    – Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία και δροσερά μέρη.

    – Κράτησε τα μακριά από τον ήλιο.

    – Μην πασπαλίζετε κατευθείαν τα μπαχαρικά με την συσκευασία τους πάνω από κατσαρόλα ή σκεύος που βράζει, γιατί ο ατμός θα προκαλέσει υγρασία στο εσωτερικό τους

    – Αν χρησιμοποιήσετε κουτάλι για να πάρετε την ποσότητα του μπαχαρικού που θέλετε, σιγουρευτείτε ότι είναι εντελώς στεγνό, γιατί και αυτό θα δημιουργήσει υγρασία στο εσωτερικό του.

    – Αποθηκεύστε τα κόκκινα μπαχαρικά στο ψυγείο. Διατηρούν καλύτερα τη φρεσκάδα τους.

    – Πράσινα μυρωδικά όπως ο βασιλικός και ο δυόσμος είναι καλύτερα να αποθηκεύονται στην κατάψυξη, αφού προηγουμένως τους πλύνουμε και τους ψιλοκόβουμε.

    – Μυρωδικά όπως το φρέσκο δεντρολίβανο, το θυμάρι αλλά και η λεβάντα διατηρούνται καλύτερα μέσα σε ελαιόλαδο, στο ψυγείο, αφού πρώτα τα πλύνουμε, τα στεγνώσουμε και τα ψιλοκόψουμε.

     

    Πηγή: www.tasty-day.gr

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διατροφικά μυστικά από όλο τον κόσμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταξίδι στις γεύσεις τις Πορτογαλίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Με αυτές τις τροφές χάνετε ευκολότερα λίπος από την κοιλιά!



    ΣΧΟΛΙΑ