• Food

    Οδηγίες για επιβίωση από περιττές θερμίδες στην παραλία


    Πολλά από τα καλοκαιρινά φαγητά, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, διότι είναι ελαφριά και δροσερά, μας προσθέτουν βάρος. Το καλοκαίρι, όμως ο περισσότερος κόσμος προσπαθεί να διατηρήσει τη σιλουέτα του ή και να μειώσει το βάρος του, γι’ αυτό εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα μυστικά για να μην πάρετε βάρος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

    Όταν η ζέστη σας έχει αφυδατώσει καλύτερη λύση είναι το νερό ή ένα παγωμένο τσάι ή μια λεμονάδα. Τα ροφήματα αυτά είναι αρκετά, ωστόσο, είναι αρκετά θερμιδογόνα (περίπου 80-100 θερμίδες ανά ποτήρι), οπότε καλύτερα ίσως να προτιμήσετε χυμούς από φρέσκα στυμμένα φρούτα. Και αυτοί, ωστόσο, με μέτρο γιατί περιέχουν αρκετή ζάχαρη.

    Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είστε και όταν πίνετε καλοκαιρινά cocktails. Παρ’ όλο που είναι πολύ απολαυστικά και δροσιστικά, ένα cocktail, πχ μια pina colada μπορεί να έχει μέχρι και 600-800 θερμίδες.

    Καλύτερα να καταναλώνετε αλκοολούχα ποτά με λίγες θερμίδες, όπως το τζιν.

    Ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα είναι η φρουτοσαλάτα σε κονσέρβα. Οι φρουτοσαλάτες σε κονσέρβες, όμως, έχουν γλυκαντικά και σιρόπι, με πολλές θερμίδες. Καλύτερα να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα.

    Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε και στις σαλάτες με διάφορες σως. Οι σως μπορεί να χαλάσουν το υγιεινό γεύμα, μπορείτε σαν υποκατάστατο να βάλετε γιαούρτι που έχει λίγες θερμίδες και είναι αρκετά δροσερό.

    Το φαγητό στην παραλία αποτελεί πειρασμό, καθώς στα περισσότερα beach bar τα φαγητά που σερβίρουν είναι κατεψυγμένα, προμαγειρεμένα ή τηγανιτά. Καλύτερα να προτιμάτε μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, ή να έχετε μαζί σας φρούτα.

    Μην αφήσετε το παγωμένο γιαούρτι να σας ξεγελάσει! Μπορεί να νομίζετε πως είναι χαμηλό σε θερμίδες η αλήθεια είναι όμως πως έχει πολύ ζάχαρη και θερμίδες σχεδόν όσες το παγωτό.

    Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μην βγάζετε την γυμναστική από την ζωή σας. Η ζέστη ίσως στέκεται εμπόδιο, αλλά υπάρχουν αρκετές λύσεις. Μπορείτε να διαλέξετε δραστηριότητες που γίνονται σε κλειστούς χώρους, όπως το bowling, η γυμναστική στο νερό είναι επίσης μια καλή λύση για να δροσίζεστε την ώρα της γυμναστικής. Ακόμη μπορείτε να επιλέξετε να γυμνάζεστε πρωινές ώρες όπου η ζέστη δεν είναι τόσο έντονη.

    Πηγή: www.tasty-day.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Για ποιον λόγο δεν πρέπει να τρώτε πολύ αργά το βράδυ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το απόγευμα σε παχαίνει. Μάθε πώς θα αποφύγεις τις θερμιδικές παγίδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτές οι τροφές μας προστατεύουν από τις βλαβερές UV ακτινοβολίες



    ΣΧΟΛΙΑ