• Food

    Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα

    κέικ


    Δυσκολία: Εύκολο
    Χρόνος: 20 λεπτά
    Κόστος: Φθηνό
    Τύπος: Καθημερινό

    Υλικά

    220γρ βούτυρο γάλακτος, λιωμένο + λίγο για τη φόρμα
    180γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
    3 αυγά μεσαία ελαφρός χτυπημένα με τον αυγοδάρτη
    400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τη φόρμα
    1 ¼ κ. σούπας μπέικιν
    200γρ γάλα φρέσκο πλήρες
    12 κουτ. γλυκού μαρμελάδα σφιχτή (σαν ζελέ, χωρίς κομματάκια φρούτων)
    Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

    Εκτέλεση-Διαδικασία

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρώς με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.

    Κόβουμε τη ζελατινοειδή μαρμελάδα με ένα μαχαίρι σε φέτες και τη βάζουμε στην επιφάνεια. Πιέζουμε ελάχιστα και βάζουμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Με το ψήσιμο η μαρμελάδα βυθίζεται στο εσωτερικό του κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    Ένα καθημερινό κέικ για όλη την οικογένεια, που θα το απολαύσει στο σπίτι, στο γραφείο ή στο σχολείο. Αν αλλάζετε γεύση στη μαρμελάδα θα έχετε πάντα λίγο διαφορετικό κέικ.

    Πηγή: www.tasty-day.gr



    ΣΧΟΛΙΑ