• Food

    Κάνε layering στη σαλάτα και απόλαυσε την όπως στα εστιατόρια!

    σαλάτα


    Χορταστικές, αλλά παράλληλα θρεπτικές, γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, νερό και πρωτεΐνες, οι σαλάτες δεν είναι απλά μια ακόμα γευστική πρόταση των εστιατορίων, αλλά μοιάζουν με έργα τέχνης!

    Ποιος άραγε δεν έχει ζηλέψει την πλούσια σαλάτα που σερβίρεται σε διπλανό τραπέζι λίγο πριν κάνει τη δική του παραγγελία;

    Μάλλον αυτό έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς και το καλοκαίρι οι σαλάτες έχουν την τιμητική τους, αποτελώντας ένα ιδανικό μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά ή ακόμα και το βράδυ, που θέλουμε να φάμε κάτι δροσιστικό και ελαφρύ, που δεν θα μας «φουσκώσει» και δεν θα μας κάνει να χάσουμε τον ύπνο μας (ούτε θα μας προκαλέσει ενοχές για τις θερμίδες).

    Ωστόσο, για να τις απολαύσετε όπως ακριβώς τις φτιάχνουν οι σεφ, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, να κάνετε πιο συγκεκριμένα το λεγόμενο layering -ναι αυτήν την τεχνική που έγινε γνωστή από τις ενδυματολογικές και στιλιστικές επιλογές – για να βάλετε τα υλικά σε τάξη και να αποκτήσετε ένα άρτιο αποτέλεσμα, όχι μόνο οπτικά αλλά και διατροφικά, αφού η κατανάλωση τους θα σας παρέχουν την κατάλληλη ενέργεια.

    Βήμα πρώτο

    Διαλέξτε τη βάση της σαλάτας σας, η οποία μπορεί να είναι μαρούλι ρωμάνα, σπανάκι, κέιλ, κόκκινο μαρούλι.

    Προσθέστε χρωματιστές πινελιές στη σαλάτα σας. Μπορείτε να επιλέξετε κόκκινη πιπεριά, ντομάτες, μανιτάρια, μήλα, μάνγκο, ανανά, κόκκινα σταφύλια, αγγούρι, σέλερι, φράουλες.

    Βήμα τρίτο

    Εμπλουτίστε τα θρεπτικά της συστατικά, βάζοντας πρωτεΐνη. Βραστό αυγό, τόνος, σολομός, φιλέτο κοτόπουλο, φασόλια, τόφου, ρεβίθια, γαλοπούλα είναι μερικές υγιεινές προτάσεις.

    Βήμα τέταρτο

    Προσθέστε καλαμπόκι, κινόα, άγριο ρύζι, καρότα, πατάτα, παντζάρι ή ακόμα και γλυκοπατάτα.

    Βήμα πέμπτο

    Ενισχύστε τη γεύση της σαλάτας με ταχίνι, πέστο, χούμους, γουακαμόλε, σος μπάρμπεκιου, φιστίκια, αμύγδαλα, σουσάμι, καρύδια.

    Βήμα έκτο

    Βάλτε τις τελευταίες πινελιές στην κορυφή της σαλάτα σας: χυμό λάιμ, φρέσκο βασιλικό, φρέσκο τζίντζερ, φρέσκο κόλιανδρο, πιπέρι, κουρκουμά.

    Πηγή: bovary.gr

     



    ΣΧΟΛΙΑ