• Food

    Τρία αθηναϊκά μαγαζιά με εκλεκτό cold brew καφέ

    cold brew


    Cold brew: Η νέα τάση στον καφέ! Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για την κρύα εκδοχή του καφέ φίλτρου, αλλά στην ουσία είναι μία μέθοδος παρασκευής του εν λόγω καφέ. Η μέθοδος αυτή μπορεί να κρατήσει μέχρι και 12 ώρες, καθώς ο αλεσμένος καφές μουλιάζει σε κρύο νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Έπειτα, το μείγμα αυτό φιλτράρεται και διατηρείται στο ψυγείο για 3 με 4 μέρες.

    Όσοι έχουν τις σταθερές τους αξίες στον καφέ, ίσως να μην τον εκτιμήσουν, αλλά όσοι αρέσκονται στους πειραματισμούς και στο να δοκιμάζουν νέες γεύσεις, θα υιοθετήσουν τη νέα αυτή τάση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τρία αθηναϊκά μαγαζιά, όπου μπορείτε να βρείτε εκλεκτό cold brew καφές υψηλής ποιότητας:

    1. Tailor Made
    Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι
    Facebook page

    Το Tailor Made είναι γνωστό για την υψηλή ποιότητα του καφέ του. Στο μενού του έχει εντάξει και τους cold brew καφέδες, τους οποίους προσφέρει με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Ως micro-roastery, με απευθείας επαφή με τους παραγωγούς ανά τον κόσμο, εισαγωγή πράσινων κόκκων και καβούρδισμα in house, σερβίρει τρεις διαφορετικές ποικιλίες καφέ με ξεχωριστούς τρόπους εκχύλισης αντίστοιχα.

    tailor made
    Πηγή: FB page of Tailor Made

    2. Underdog
    Ηρακλειδών 8, Θησείο
    Facebook page

    Μια ομάδα από βραβευμένους barista φτιάχνει καταπληκτικό και άκρως γευστικό cold brew καφέ, στηρίζοντας τη νέα τάση. Έτσι, πέρα από το πεντανόστιμο brunch που σερβίρει, σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις στο ποτήρι σου το νέο trend. Το σίγουρο είναι πως θα αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της dream team του The Underdog και θα φύγετε ευχαριστημένοι.

    the underdog
    Πηγή: FB page of The Underdog


    3. Warehouse
    Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Eξάρχεια
    Facebook page

    To Warehouse μπορεί να ειδικεύεται στο αλκοόλ και, πιο συγκεκριμένα, στο κρασί, θα βρείτε, όμως, εξαιρετικής ποιότητας cold brew καφέ. Με την ίδια αγάπη για τις ποιοτικές πρώτες ύλες, ακολουθούν τις νέες τάσεις και ξεχωρίζει. Ως ψαγμένο μαγαζί, που διαθέτει πρωτότυπες ποικιλίες καφέ από περιοχές της Γουατεμάλα, της Κολομβίας και της Αιθιοπίας, ξεχωρίζει ακόμη και στον cold brew του.

     

    warehouse
    Πηγή: FB page of Warehouse

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία μπαρ στο κέντρο με happy hour και cocktails από 5 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρία μαγαζιά για νόστιμο brunch που δεν γνωρίζατε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να φτιάξετε 5 γευστικούς παγωμένους καφέδες (video)



    ΣΧΟΛΙΑ