• Food

    Λαχταριστά λαζάνια με κιμά γαλοπούλας

    • NewsRoom


    Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη! Μία σπιτική και διαφορετική συνταγή για λαζάνια φούρνου με κιμά από γαλοπούλα και αφράτη μπεσαμέλ!

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τον κιμά

    • Ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τα καρότα και τα σέλερι, προσέχοντας να μη λιώσουν.
    • Τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι, το οποίο έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
    • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τον κιμά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά.
    • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τον κύβο που έχουμε διαλύσει σε νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
    • Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα φύλλα βασιλικού.

    Για τη μπεσαμέλ

    • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το αλεύρι μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
    • Αποσύρουμε και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα.
    • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα επαναφέρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
    • Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

    Για τη συναρμολόγηση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    • Άπλώνουμε το ⅓ από τον κιμά σε ένα πυρέξ 25×30 εκ., καλύπτουμε με ωμά λαζάνια και από πάνω βάζουμε το ⅓ της μπεσαμέλ.
    • Κάνουμε το ίδιο για άλλες 2 στρώσεις και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.
    • Από πάνω απλώνουμε τη μοτσαρέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε και με λίγο ελαιόλαδο.

    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 

    ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS



    ΣΧΟΛΙΑ