• Food

    Κυριακάτικο τραπέζι: Μυρωδάτο μοσχαράκι με πατάτες στον φούρνο

    • NewsRoom


    Ένα πεντανόστιμο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι, είτε με την οικογένεια είτε και με φίλους. Ο Γιώργος Τσούλης συμβουλεύει πριν δώσουμε χρώμα στο κρέας, το αφήνουμε για 20 λεπτά εκτός ψυγείου, ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαγειρευτεί πιο γρήγορα.

    ΥΛΙΚΑ
    1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

    1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    400 ml ζωμό βοδινό

    180 ml κόκκινο κρασί

    2 φύλλα δάφνης

    4 κλ. θυμάρι

    2 κλ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)

    750 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση

    3 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες πάχους 3 χιλιοστών

    Ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Προετοιμασία και εκτέλεση

    1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
    2. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας σε δόσεις από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
    3. Έπειτα, αδειάζουμε το κρέας σε ένα ταψί του φούρνου 25Χ35εκ. και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και το θυμάρι και τα σοτάρουμε και αυτά, συμπληρώνοντας λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι αν χρειαστεί.
    4. Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε και αυτά στο ταψί, ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα για 2 ώρες και 30 λεπτά.
    5. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
    6. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστό.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ