Food

Φουρτάλια: Η νόστιμη ανδριώτικη ομελέτα είναι ο καλύτερος μεζές!

φουρταλια

Φουρτάλια από τον Γιώργο Τσούλη


Η πιο νόστιμη ομελέτα έρχεται από την Άνδρο, περικλείοντας μέσα της μια ανάμειξη από νόστιμα λαχανικά, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο και γευστικότατο αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Τσούλης μας προτείνει μια εύκολη συνταγή για την ανδριώτικη ομελέτα, ενώ μας προτείνει να βάλουμε τα λαχανικά της προτίμησής μας. Επίσης, για εκείνους που δεν αγαπούν τη μυζήθρα, μπορούν να την αντικαταστήσουν με τριμμένη φέτα.

Υλικά

10 αυγά

350 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

300 γρ.μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους

200 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

120 ml. γάλα πλήρες

150 ml. ελαιόλαδο

150-200 γρ. μυζήθρα, τριμμένη

2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

5 φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

300 γρ. μεγάλες ντομάτες, τριμμένες

Εκτέλεση

Καίμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε, τα κολοκυθάκια, τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να το φαγητό να πάρει μια βράση για 4-5 λεπτά περίπου.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, το θυμάρι και τη μυζήθρα.

Αδειάζουμε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6 -7 λεπτά. Παίρνουμε ένα μεγάλο πιάτο το τοποθετούμε πάνω από το τηγάνι και αναποδογυρίζουμε τη φουρτάλια στο πιάτο. Επιστρέφουμε την ομελέτα στο τηγάνι και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 6-7 λεπτά.

Σερβίρουμε τη φουρτάλια ζεστή.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης