• Food

    Fish Project: Το ψάρι απ’τον πάγκο στο πιάτο σας

    • της Κυριακής Παππά, Food Blogger


    Το Fish Project άνοιξε πολύ πρόσφατα στην πολύβουη Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι κι ήρθε να ταράξει τα νερά παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση στην ψαροφαγία.

    Φτάνοντας, αντικρίζεις ένα μοντέρνο χώρο που χωρίζεται στα δύο· απ’τη μια το ιχθυοπωλείο, απ’όπου μπορείς να προμηθευτείς φρέσκο ψάρι και θαλασσινά ή όποιο ψάρι επιθυμείς με συνταγή της αρεσκείας σου σε ταψί για το σπίτι κι απ’την άλλη το εστιατόριο και το sushi-bar.

    Το μενού επιμελείται ο Γιάννης Παρίκος και η πρώτη ύλη είναι εξαιρετική. Απ’ότι έμαθα, τα περισσότερα ψάρια έρχονται από Χαλκίδα και από μισθωμένα καϊκια.

    Ο κατάλογος ξεκινάει με σαλάτες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα ψαροφαγίας και στο τέλος τα πιάτα από το sushi-bar. Το ξεκίνημα εντυπωσιακό με μια βελουτέ ψαρόσουπα από πετρόψαρα με τα λαχανικά σε κύβους να «κρατάνε»  όσο πρέπει και κομμάτια φρέσκου ψαριού. Πραγματικά απολαυστική!

    Η τσιπούρα ceviche με κόλιανδρο και αβοκάντο μου άρεσε πολύ αν και απ’το πιάτο θα μπορούσαν να λείπουν τα τοματίνια που δεν ταίριαζαν. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή λαβράκι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ελαιόλαδο με φύκια wakame.  Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι στα πιάτα τους, χρησιμοποιούν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας.

    Απ’τις σαλάτες, ξεχώρισα αυτή με κινόα, γαρίδες, αβοκάντο και μάνγκο, αλλά μου έκανε κλικ και αυτή με το χαρουποπαξίμαδο και φέτα Λήμνου· αλλά δεν μπορώ να συνδυάσω με τίποτα τη φέτα με την ψαροφαγία.

    Στα κυρίως πολλές οι επιλογές, με top για μένα τις ουρές πεσκανδρίτσας αχνιστές με σελινόριζα και μουστάρδα. Αλλά έχω αφήσει θέματα, όπως το tataki τόνου με φουντούκια, σησαμέλαιο και sauce σόγιας και το γεμιστό θράψαλο με ρύζι και σάλτσα μουστάρδας.

    Τα ζυμαρικά είναι η αδυναμία μου και λατρεύω το συνδυασμό τους με θαλασσινά· εδώ, εκτός από το κριθαρότο με γαρίδες και Λημνιό κρασί που μου θυμίζει αυτό του «Βαρούλκο», βρήκα κριθαρότο με φρέσκια καραβίδα – την οποία δεν είχαν τσιγκουνευτεί στο πιάτο – και γλυκό κρασί και καλή γαριδομακαρονάδα.

    Μεγάλη ποικιλία από maki, sashimi & nigiri rolls. Επέλεξα 3-4 είδη.. με καβούρι, γαρίδα, λαβράκι και ήταν εξαιρετική η πρώτη ύλη· θα ήθελα ιδανικά να απουσίαζαν απ’τα ρολλάκια οι διάφορες sauce που τα «ελληνοποιούν». Όποιος ξέρει να απολαύσει το sushi, το εκτιμά στην αυθεντική του μορφή.

    Η λίστα κρασιών είναι προσεγμένη και πολύ καλά κοστολογημένη· ακόμη κι αν επιλέξεις ποτήρι, έχει 2-3 καλές επιλογές που συνδυάζονται με τα θαλασσινά πιάτα του καταλόγου. Το service είναι το μελανό σημείο του μαγαζιού, αλλά πιστεύω ότι οι «παιδικές ασθένειες» οφείλονται στο ότι έχει μόνο λίγους μήνες λειτουργίας.

    Άρα δίνω ελαφρυντικό στις καθυστερήσεις, αλλά όταν σου ζητούν να μεταφερθείς από το τραπέζι σου στη μπάρα λίγο πριν τελειώσεις το γεύμα (γιατί θέλουν να εξυπηρετήσουν μια μεγάλη παρέα) και δέχεσαι ευγενικά, αν μη τι άλλο επιβάλλεται με το γλυκό που έχεις παραγγείλει να στείλουν ένα ποτήρι επιδόρπιο οίνο. Είναι από τα μικρά πράγματα που ένας επιχειρηματίας οφείλει να ξέρει. Θα μείνω όμως στο καλό φαγητό που είναι λόγος για να επισκεφτώ ξανά το «Fish Project».

    Όσοι είστε κάτοικοι των βορείων προαστίων, μπορείτε να προμηθευτείτε απ’το ιχθυοπωλείο, ταψάκια με ψάρια της αρεσκείας σας, με φρέσκα λαχανικά και τη μαρινάδα τους, έτοιμα για ψήσιμο.

    Επίσης το carpaccio λαβράκι και αυτό του ξιφία που είναι στον κατάλογο, μπορείτε να τα αγοράσετε για το σπίτι.

    Τα γλυκά του Θοδωρή Μωϋσίδη, τα έχω λατρέψει στο «Βαρούλκο»  κι εδώ δοκίμασα μια φανταστική creme brulee με αχλάδι ποσέ και παγωτό πάνω σε τρίμμα μπισκότου.

    Το κόστος κατ’άτομο είναι αναλόγως παραγγελίας· μπορείτε να κινηθείτε σε ρολάκια sushi που είναι στα €8 – 14 η οχτάδα ή στον κανονικό κατάλογο και σε φρέσκο ψάρι όπου το κόστος κυμαίνεται αναλόγως παραγγελίας.

     

    Εθν. Αντιστάσεως 3, Χαλάνδρι

    Τηλ. 210 6850088

    Για να δείτε περισσότερα άρθρα γαστρονομίας από την Κυριακή Παππά πατήστε εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ