• Food

    Φάρμα Μπράλου: Νέος αέρας κρεοφαγίας στο Κολωνάκι

    • της Κυριακής Παππά, Food Blogger

    Γιάννης Λιόκας


    Το κρέας έγινε μόδα και οι Έλληνες είμαστε της υπερβολής ως λαός. Νέα steak houses ανοίγουν κάθε τόσο και διαφημίζουν την ποιότητα των κρεατικών τους και τις ιδιαίτερες κοπές τους. Άρα δε θα ήταν δόκιμο να αναφερθώ στα κρεατικά της Φάρμας Μπράλου παρόλο που είναι εξαιρετικά και ψημένα άψογα·  άλλωστε εμπιστεύομαι χρόνια το κρεοπωλείο τους στην Κηφισιά απ’όπου προμηθεύομαι κρέας, πουλερικά, λουκάνικα μέχρι και αυγά για το σπίτι.


    Μαθαίνοντας ότι από Σεπτέμβρη, τα ηνία της κουζίνας του εστιατορίου στο Κολωνάκι ανέλαβε ο Γιάννης Λιόκας, έψαχνα ευκαιρία να το επισκεφθώ. Εκτίμησα την καλή δουλειά του στο Nolita στο Κεφαλάρι (που πρόσφατα μεταφέρθηκε στο Ψυχικό, στη θέση του Tier Et Tout) αλλά τη φοβερή δυναμική του απόλαυσα στο εστιατόριο Salvia στο ξενοδοχείο Aristi στα Ζαγόρια.
    Ως ορεσίβιος, παίρνοντας υλικά του τόπου του, απογείωσε την τοπική κουζίνα με την τεχνική και τις γνώσεις του.

    Δείτε αναφορά στο Salvia εδώ και να τονίσω ότι στην κουζίνα ήταν ο sous chef του, Γιώργος Γούργαρης, μιας και ο chef δεν μπορεί να «διακτινίζεται» και όμως το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

    Διάλεξα λοιπόν μια καθόλου τυχαία μέρα να δειπνήσω με φίλους στη «Φάρμα Μπράλου» στο Κολωνάκι. Τσικνοπέμπτη όπου όλοι βγαίνουν έξω για κρεατικά και σημειωτέον την ίδια μέρα είχαν τα εγκαίνια του ψητοπωλείου τους, απέναντι απ’το εστιατόριο. Άρα θα είχαν πολλά ελαφρυντικά αν κάτι δεν πήγαινε καλά. Κάθε άλλο όμως! Το service ήταν άψογο και το φαγητό εξαιρετικό.

    Απ΄τις καλύτερες επιλογές στα ορεκτικά, η κρεατόπιτα με προβατίνα, καραμελωμένα κρεμμύδια και γαλοτύρι και το αυγό ελευθέρας βοσκής σε κρούστα με καπνιστό τραχανά, μανιτάρια και κρέμα από σέσκουλα. Το ταρτάρ του είναι από τα καλά που έχω δοκιμάσει στην Αθήνα· για να κάνει τη διαφορά ο chef το σερβίρει με πίκλες από μούρα, σπόρους από σινάπι και chips από τοπιναμπούρ. Δεν έχανε καθόλου σε πόντους συγκρινόμενο με τα άλλα ορεκτικά, το χοιρινό λουκάνικο με κρέμα φασολάδας, σέλερυ και πίκλες καρότο. Αλλά για μένα, μακράν είναι οι πατάτες στη θράκα με μοσχαρίσιες στηθοπλευρές στη στάχτη, σάλτσα μαύρης τρούφας κι αυτή την κολασμένη κρέμα από καμένο βούτυρο που δεν μπορείς ν’αντισταθείς.


    Το πιάτο ημέρας ήταν μοσχαρίσια μάγουλα – αν θυμάμαι καλά – αλλά δεν μπόρεσαμε ν’αντιστθούμε στα Rib Eye που μας έκλειναν το μάτι απ’το butcher’s corner.

    Η μέρα το καλούσε κι εμείς επιρρεπείς στους πειρασμούς κάναμε τη σωστή επιλογή. Ήρθαν ψημένα rare όπως τα ζητήσαμε με συνοδευτικά λεμονάτες πατατούλες confit σε λίπος πάπιας και πουρέ πατάτας με σιναπόσπορο. Η λίστα κρασιών είχε αρκετές και καλές ετικέτες αλλά είναι λίγο υπερτιμημένη για μένα.
    Τα γλυκά ένα κι ένα! Πολύ καλό το γαλακτομπούρεκο στο φούρνο με σιρόπι από μπαχαρικά και εσπεριδοειδή. Μια μικρή ένσταση από κάποιον που δεν αγαπά τα εσπεριδοειδή.. είναι αρκετά όξινο το σιρόπι.

    «Έπος»  όπως θα έλεγε ο πιο foodie φίλος μου, το κανταϊφι με μους από πρόβειο γιαούρτι, lime, ζελέ από μέλι και καραμελωμένα καρύδια. Κι αν αγαπάτε το τσουρέκι, κλείστε μ’αυτό, συνδυασμένο με μους πικρής σοκολάτας, κάρδαμο, πραλίνα και γρανίτα μανταρίνι.

    Πρόσφατα η «Φάρμα Μπράλου» άνοιξε και νέο εστιατόριο στο Ψυχικό.

    Κόστος κατ’άτομο γύρω στα €40 – 50 χωρίς κρασί.

    Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου
    Τηλ. 210 3645050

    Για να δείτε περισσότερα άρθρα γαστρονομίας από την Κυριακή Παππά πατήστε εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ