• Food

    Base Grill: Σημείο αναφοράς στο Μπουρνάζι

    • της Κυριακής Παππά, Food Blogger

    Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος (Base Grill)


    Ένα εστιατόριο που απευθύνεται σε κρεατολάγνους αλλά και να μην είστε, θα σας κάνει ν’αγαπήσετε το κρέας.  Όπως αναφέρει και η κεντρική σελίδα του site τους, από θαλασσινά έχουν μόνο αλάτι.

    Για καλωσόρισμα, φτάνουν στο τραπέζι σας κεφτεδάκια με sauce γιαουρτιού και chips. Σαλάτες, ο κατάλογος έχει αρκετές· θα σας πρότεινα αυτή με τη μοτσαρέλα και τοματίνια ή την «τούρτα».

    Από ορεκτικά, δοκιμάστε παστουρμαδοπιτάκια, λουκάνικο μαύρου χοίρου, αλλά αυτά που δεν πρέπει να χάσετε είναι το βοδινό tartare (μην πάρετε αυτό με το αυγοτάραχο, χάνεται εντελώς η γεύση του μέσα στο κρέας) και το βοδινό καρπάτσιο με άγρια ρόκα και γραβιέρα.

    Και η κορύφωση έρχεται με το top πιάτο του μαγαζιού, που παραμιλά γι’αυτό όλη η Αθήνα· “αυγά σαν τα μάτια σου” το όνομα αυτού και προσγειώνεται στο τραπέζι ένα πιάτο με μια φωλιά από ψιλοκομμένες φρέσκες πατάτες με τρία αυγά μάτια μελάτα, τα οποία ο σερβιτόρος σπάει επί τόπου.  Το γευστικό αποτέλεσμα ξεπερνάει τις προσδοκίες σας!  Σε brunch menu, θα έκανε πάταγο.

    Το μοσχαρίσιο συκώτι σχάρας, είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει.  Εκτός του ιδανικού ψησίματος, αυτό που απογειώνει το πιάτο είναι ο τρόπος σερβιρίσματος· όταν φτάνει στο τραπέζι, κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες μπροστά σας, το περιχύνουν με παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτουν φρέσκο πιπέρι.  Ακόμα κι αν δεν τρώτε το συκώτι, αξίζει να το δοκιμάσετε…

    Όσο για τα κρεατικά, θα σας κάνουν να παραμιλάτε.

    Η πικάνια – ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέατος από κιλότο – έρχεται ψημένη ολόκληρη και κόβεται ενώπιον σας· αν τρώτε το κρέας καλοψημένο, προτιμήστε κάτι άλλο γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι, θέλει ψήσιμο rare, διαφορετικά γίνεται σκληρό και άνοστο.


    Εξίσου καλά είναι και η σπαλομπριζόλα και «το φιλέτο του χασάπη» (διάφραγμα). Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από ελληνικές και εισαγόμενες μπύρες (πάνω από 100) και draft.  Επίσης διαθέτουν αρκετές ετικέτες κρασιών και χύμα λευκό και κόκκινο.

     


    Στο τέλος κερνούν μικρά εκλεράκια (νομίζω δεν θα αντέχατε τίποτα περισσότερο) και καραφάκι πα- γωμένη μαστίχα.

    Τιμές €35 – 40 κατ’άτομο χωρίς κρασί.

    Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι

    Τηλ. 210 5757455

    Για να δείτε περισσότερα άρθρα γαστρονομίας από την Κυριακή Παππά πατήστε εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ