Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Ανάβει απόψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα: Όλα όσα θα δούμε

Η πλατεία Συντάγματος με χριστουγεννιάτικο στολισμό

Ξεκινούν και επίσημα τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Όλα είναι πλέον έτοιμα για να ανάψει και επίσημα το δέντρο στο κεντρικότερο και συμβολικότερο σημείο της Ελλάδας, την πλατεία Συντάγματος.

Με μία τελετή που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα δώσει το έναυσμα για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλετεία της πρωτεύουσας, με φόντο την ελληνική Βουλή.

Οι προετοιμασίες στην πλατεία συνεχίζονται πυρετωδώς, για να κορυφωθούν στις 19.30 το απόγευμα, όπου θα φωταγωγηθεί και επίσημα το χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον δήμαρχο.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τον δήμαρχο της Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη να δίνει το σύνθημα για να φωταγωγηθεί η πόλη και το εντυπωσιακό φυσικό δέντρο που θα κοσμεί την πλατεία Συντάγματος.

Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων έχει ετοιμάσει μια φαντασμαγορική βραδιά με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Την ψυχαγωγία των παρευρισκομένων θα αναλάβει η εκρηκτική Έλενα Παπαρίζου, που θα κρατήσει συντροφιά με τα τραγούδια της σε όσους κατέβουν στο κέντρο για να παρακολουθήσουν την φωταγώγηση του δέντρου της πλατείας Συντάγματος. Την Έλενα Παπαρίζου θα συντροφεύσουν μουσεικά η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής, με τη συνοδεία της Athens Big Band, ενώ η ομάδα κρουστών Batala Atenas θα δώσει το ρυθμό.

Highlight της βραδιάς θα αποτελέσει το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε για πρώτη φορά στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές θα ντύσουν με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο και θα μας γεμίσουν συναισθήματα και εικόνες.

Όλα αυτά την ώρα που εξακολουθούν να μαίνονται οι αντιδράσεις για τον στολισμό επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και επί της οδού Πανεπιστημίου, με τους Αθηναίους να περιμένουν εναγωνίως να δουν τι θα συμβεί στο Σύνταγμα.

Το δέντρο θα φωταγωγηθεί σήμερα και θα παραμείνει αναμμένο και στολισμένο μέχρι και τα Θεοφάνεια, όπου παραδοσιακά αφαιρούνται οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί.