210803132145_mononewsLogo_Wh

Χριστίνα Θεοδωρίκα

Η Χριστίνα Θεοδωρίκα, πρόεδρος της MSC Greece, είναι ο απόλυτος ορισμός σε αυτό που λέει ο λαός μας “δημιουργικό επιχειρηματικό μυαλό”.

Βέβαια, ο άνθρωπος που είχε την έμπνευση και έστησε ένα δίκτυο υποδοχής και διαχείρισης των εμπορευματοκιβωτίων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια ήταν ο σύζυγος της, Δημήτρης Θεοδωρίκας, που έβαλε στόχο να μετατρέψει τον Πειραιά σε κόμβο της Μεσογείου, αλλά η Χριστίνα Θεοδωρίκα ήταν εκείνη που με “πείσμα και τσαγανό” κράτησε τα πρωτεία, γιγάντωσε αυτό το δίκτυο και το κατέστησε πρωταγωνιστή αναπτυξιακών εξελίξεων.

Όταν πέθανε ο Δημήτρης Θεοδωρίκας η MSC ήταν η τέταρτη εταιρεία διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο. Σήμερα ο ιταλοελβετικός κολοσσός έχει αναρριχηθεί στην πρώτη θέση.

Σε αυτή την ανοδική πορεία σημαντικό ρόλο έπαιξε και η MSC Greece και φυσικά η προσωπική συνεισφορά της Χριστίνας Θεοδωρίκα σε αυτή την πορεία ήταν σημαντική.

Μάλιστα, η Χριστίνα Θεοδωρίκα, πρόσφατα, σε μια πανηγυρική τελετή στο ΕΒΕ Πειραιά, τιμήθηκε για την συνολική της προσφορά στη ναυτιλία και την ανάδειξη του Πειραιά ως κορυφαίου λιμένα.

Η Χριστίνα Θεοδωρίκα, διατήρησε τα πρωτεία στον Πειραιά παρά τον ερχομό της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, και έπεισε τον Τζ. Απόντε να αναλάβει η MSC Greece, από τον Οκτώβριο του 2016 και τη δημιουργία και λειτουργία της Balkan Logistics Platform (BLP) της MSC, αλλά και τον συντονισμό, την επίβλεψη και ανάπτυξη όλων των χερσαίων υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, στη Βαλκανική Χερσόνησο.

Η εταιρεία παράλληλα λειτουργεί ως πύργος ελέγχου (control tower) για όλα τα Intermodal Departments της MSC στα Βαλκάνια, με τον χώρο ευθύνης της να εκτείνεται από τη Βουλγαρία μέχρι και τη Σλοβενία, σε άμεσο πάντα συντονισμό με την κεντρική διοίκηση Logistics της εταιρείας στη Γενεύη.

Επιστροφή στα άρθρα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: