• Business

    Βαγγέλης Τσάπας: Τι συμβαίνει με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ιωνικός – Τα crypto και τι λένε φήμες της αγοράς

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Τσάπας

    Βαγγέλης Τσάπας


    Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η εξαφάνιση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ιωνικός, Βαγγέλη Τσάπα, η τύχη του οποίου, αλλά και μελών της οικογένειάς του, αγνοείται εδώ και δύο ημέρες, προκαλώντας ανησυχία σε δεκάδες επενδυτές στους οποίους φέρεται να χρωστά σημαντικά ποσά.

    Ο Βαγγέλης Τσάπας, πέρα από ιδιοκτήτης της ομάδας της Basket League, είναι και επικεφαλής της HNC Revolution, η οποία παρουσιάσε το πρώτο ελληνικό κρυπτονόμισμα, το HNC, το οποίο φιλοδοξούσε να εισάγει σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, και να γίνει, όπως υποστήριζε σε συνέντευξή του στην έκδοση The Athenian πριν από λίγους μήνες, «ο καταλύτης ενός νέου οικοσυστήματος που γεφυρώνει τον ψηφιακό και συμβατικό κόσμο».

    «Το HNC είναι ένα έργο εκκίνησης όχι με επιτυχία 100% αλλά- το πιο σημαντικό -με μια σταθερή, αξιόπιστη, ασφαλή και αποδεδειγμένη τεχνολογία… Σήμερα, είμαι πεπεισμένος ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και ότι πρόκειται να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος των μελλοντικών συναλλαγών του κόσμου», ανέφερε τότε ο Βαγγέλης Τσάπας, ο οποίος εκτός των άλλων έχει επίσης ασχοληθεί και ως χρηματιστής, αλλά και με τα ναυτιλιακά.

    Ωστόσο, ο Τσάπας, με δόλωμα το κρυπτονόμισμά του, φέρεται, όπως υποστηρίζουν πηγές της αγοράς, «να  λειτουργούσε μια μορφή πυραμίδας».

    Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, φέρεται να «έπειθε υποψήφιους επενδυτές να του δώσουν χρήματα, προσφέροντάς τους απόδοση 20%». Στη συνέχεια, όπως λέγεται, «συνέχιζε να ζητά χρήματα», μέχρις ότου εξαφανίστηκε, «αφήνοντας πίσω υπέρογκα χρέη».

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεταξύ των επενδυτών φέρεται να ήταν και σημαντικά ονόματα της αγοράς αλλά και αρκετοί μπασκετμπολίστες».

    Η τιμή του HNC καταρρέει τις τελευταίες ώρες, έχοντας υποχωρήσει κατά 37,22% μέσα στην ημέρα.

    Εδώ και δύο ημέρες το κινητό τηλέφωνο του Τσάπα παρέμενε απενεργοποιημένο, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με τα τηλέφωνα της συζύγου και της κόρης του. Το πρωί της Δευτέρας στενοί συνεργάτες του επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί του χωρίς αποτέλεσμα.

    Την ίδια ώρα, δεν έχει δηλωθεί επισήμως καμία εξαφάνιση στην αστυνομία.

    Τελικά, μετά τον σάλο που προκάλεσε η είδηση της εξαφάνισής του, ο Τσάπας αναγκάστηκε να δώσει σημεία ζωής, δηλώνοντας στο αθλητικό site SDNA πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα εξαφάνισής μου. Υπάρχει ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα και μέσα στις επόμενες μέρες θα επανέλθω στη γνώριμη καθημερινότητά μου. Όσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας του Ιωνικού, το ΔΣ τρέχει την ομάδα κανονικά».



    ΣΧΟΛΙΑ