• Business

    ΤΧΣ: Τρία θέματα στην ατζέντα – Σε πρώτο πλάνο η Εθνική Τράπεζα

    Γιώργος Μιχελής

    Γιώργος Μιχελής


    Τρία θέματα συζητά σήμερα το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με κυρίαρχο αυτό της διοικητικής κρίσης στην Εθνική Τράπεζα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα περιλαμβάνει το θέμα του CEO του ΤΧΣ, κ. Βασίλη Κατσικιώτη, ο διορισμός του οποίου έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ από τα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει αναλάβει ακόμα καθήκοντα, καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, ανακύπτει πρόβλημα με το χρόνο θητείας (μέχρι τέλος Ιούνιου 2017).

    Το δεύτερο θέμα αφορά την επιλογή διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς. Μετά την «κόκκινη» κάρτα που έδειξε ο SSM στον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο -που ο ίδιος είχε εγκρίνει για τη θέση- τον περασμένο Ιούνιο η τράπεζα αναζητά τον «καταλληλότερο» για τη θέση, ωστόσο οι υποψήφιοι «καίγονται» ο ένας μετά τον άλλο. Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Χατζηνικολάου που ανέλαβε πρόεδρος στη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας στις αρχές του μήνα, έχει διαβεβαιώσει το ΤΧΣ, ότι το θέμα θα λήξει σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μέτοχοι συμφώνησαν σε εκεχειρία προκειμένου να αποκτήσει CEO η Πειραιώς.

    Το μείζον όμως και πάλι θέμα στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου είναι η διοικητική κρίση στην Εθνική. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΤΧΣ κ. Γιώργος Μιχελής ενημέρωσε την περασμένη βδομάδα τους θεσμούς ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του Ταμείου στην διοίκηση της ΕΤΕ, η οποία αγνοώντας την πρόταση του, ακυρώνει το θεσμικό ρόλο του ΤΧΣ, το οποίο είναι δημιούργημα των θεσμών.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το Ταμείο περιμένει μία συμβιβαστική λύση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ώστε να βγει από το πλάνο το ενδεχόμενο σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης.

    Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η υποψηφιότητα του κ. Τσιτσιράγκου συνεχίζει να υφίσταται. Υπενθυμίζουμε ότι η διοικητική κρίση στην Εθνική ξέσπασε όταν το ΔΣ της τράπεζας αποφάσισε να προκρίνει για την θέση του προέδρου τον κ. Τάκη Θωμόπουλο –τον οποίο και εξέλεξε τελικά με ψήφους 12-1, και να απορρίψει την πρόταση του Ταμείου που ήταν ο κ. Δημήτρης Τσιτσιράγκος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ατελέσφορη η συνάντηση Αχτσιόγλου με τους θεσμούς για τα εργασιακά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αχτσιόγλου: Με αυτό το κείμενο θα πάει να διαπραγματευτεί με τους Θεσμούς – Κρίνεται το μέλλον της στα εργασιακά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαπραγμάτευση: Μεγάλη ήττα της Αχτσιόγλου, τα βρίσκει με Βελκουλέσκου – Μισοί μισθοί με μισά ωράρια



    ΣΧΟΛΙΑ