• Ναυτιλία

    Τιμήθηκαν με τα ναυτιλιακά βραβεία “Ευκράντη” οι Ανδρέας Μαρτίνος, Ντίνος Μαρτίνος, Δ. Φ. Σαρακάκης, Στ. Τσαντάνης, Α. Κομνηνός


    Τα βραβεία “Ευκράντη” των Ναυτικών Χρονικών που υποστηρίζονται από το “Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη” απονεμήθηκαν χθες σε μια λαμπερή βραδιά που έγινε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

    Μιλώντας ο Πάνος Λασκαρίδης τόνισε ότι τα βραβεία “Ευκράντη” προσδίδουν κύρος στην ελληνική ναυτιλία, ενώ επιλέγονται άνθρωποι που διακρίνονται σε δραστηριότητες της θάλασσας και το σημαντικότερο είναι ότι βραβεύονται φίλοι μας, γνωστοί μας, συνεργάτες μας. Εξήρε το ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σύνδεση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Επίσης, είπε ότι ελπίζει η πανδημία να τελειώσει και να επιστρέψει η τελετή των βραβείων στο εμβληματικό κτίριο του Ιδρύματος “Αικατερίνη Λασκαρίδη”

    Στην εκδήλωση μίλησαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος και από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο Ιωάννης Πάττας και ο εκδότης των “Ναυτικών Χρονικών” Ηλίας Μπίσσιας.

    Το πρώτο βραβείο “Ευκράντη”, “Υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας” απονεμήθηκε στον Ανδρέα Μαρτίνο, ο οποίος με την εταιρεία του Minerva, την οποία ίδρυσε το 1996, σταθερά υποστηρίζει τους Έλληνες κατασκευαστές και προμηθευτές.

    Το δεύτερο βραβείο, “Συνεισφοράς στη τεχνολογική καινοτομία” απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Τσερετόπουλο.

    Το τρίτο βραβείο “Μαριλένα Λασκαριδη”, δόθηκε στην πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού, Αναστασία Ψωμαδέλλη, η οποία είναι η πρώτη α’ μηχανικός σε φρεγάτες και σήμερα υπηρετεί στο “Κανάρης”.

    Το τέταρτο βραβείο, “Αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση” δόθηκε στην εταιρεία Thenamaris του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, για την διαρκή προτίμηση στους Έλληνες αξιωματικούς.

    Το πέμπτο βραβείο, του “Καλύτερου manager” απονεμήθηκε στον Σταμάτη Τσαντάνη, που από απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εξελίχθηκε σε στέλεχος Τραπεζών με ειδίκευση στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, οικονομικός σύμβουλος ναυτιλιακών εταιρειών, σήμερα κατόρθωσε να εκσυγχρονίσει την Seanergy Maritime.

    Το έκτο βραβείο, “Στρατηγικής Επικοινωνίας” δόθηκε στην εταιρεία Ionic, του Δημήτρη – Φρανκ Σαρακάκη, που ιδρύθηκε το 2009.

    Το έβδομο βραβείο “Κοινωνικής Προσφοράς” δόθηκε στην Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “ΔΕΣΜΟΣ”, η οποία προσφέρει κοινωνικό έργο σε ευάλωτες οικογένειες, Νοσοκομεία κλπ.

    Το όγδοο βραβείο “Διεθνούς Προβολής της Ελληνικής Ναυτιλίας” δόθηκε στην Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου και στον πρόεδρο Χαράλαμπο Φαφαλιό.

    Τέλος, το βραβείο “ Συνολικής Προσφοράς στην Ελληνική Ναυτιλία” δόθηκε στον εφοπλιστή Αντώνη Κομνηνό που διευθύνει την Target Marin, που σήμερα διαθέτει 12 δεξαμενόπλοια και 10 πλοία Bulk Carriers.

    Διαβάστε επίσης

    Οι προσωπικότητες της ναυτιλίας που βραβεύτηκαν στα Βραβεία Ευκράντη



    ΣΧΟΛΙΑ