• Ναυτιλία

    Thenamaris: Παρέλαβε το 12ο MR2 τάνκερ της – Στα 62 τα δεξαμενόπλοια του στόλου της

    • Newsroom
    Νικόλας Μαρτίνος, επικεφαλής Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, επικεφαλής Thanamaris


    Το νεότευκτο MR2 δεξαμενόπλοιο Seadrive εντάχθηκε στο στόλο της ναυτιλιακής Thenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου.

    Με τη νέα παραλαβή του χωρητικότητας 50,291 dwt πλοίου, ο αριθμός των MR2 τάνκερ της εταιρείας αυξάνεται σε 12, ενώ έχει υπό ναυπήγηση τέσσερα ακόμη δεξαμενόπλοια, τα δύο εκ των οποίων θα παραλάβει εντός του 2022.

    Τα άλλα δύο, χωρητικότητας 115,000 dwt θα παραδοθούν το 2025.

    Υπενθυμίζεται ότι η Thenamaris παρέλαβε τον περασμένο Μάρτιο και το VLCC δεξαμενόπλοιο Sea Duchess χωρητικότητας 309.800 dwt.

    Συνολικά ο στόλος της περιλαμβάνει 62 δεξαμενόπλοια.

     

    Η εταιρεία διαχειρίζεται ακόμη 22 φορτηγά πλοία, 2 containerships, 5 LNG carriers και 8 LPG carriers. Παράλληλα έχει υπό κατασκευή τέσσερα ακόμη bulkers.

    Φέτος παράλαβε δύο νεότευκτα φορτηγά πλοία τα Seabulk και Seachampion, χωρητικότητας 81,400 dwt. έκαστο, καθώς και τα LPG carriers Seateam και Seagemini, χωρητικότητας 27,985 dwt το καθένα, τα οποία κατασκευάστηκαν στο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Hyundai Mipo.

    Στο τέλος του 2020, η εταιρεία διαχώρισε τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου και τα containerships του στόλου της από τα τάνκερ, κάτω από ένα άλλο εταιρικό brand, την Thenamaris Conbulk.

    Tα πλοία μεταφοράς LNG και LPG διαχειρίζεται η Thenamaris LNG, η οποία ιδρύθηκε από τον όμιλο το 2011.

    Διαβάστε ακόμη:

    H Thenamaris πούλησε δεξαμενόπλοιο με 9 εκατ. δολάρια

    MSC: Αναδιάρθρωση των κρουαζιερόπλοιων της σε Μεσόγειο, Βόρεια Ευρώπη και Βραζιλία



    ΣΧΟΛΙΑ