• Ναυτιλία

    Στ. Μόλαρης: Πούλησε τάνκερ MR η Empire Navigation

    Σταμάτης Μόλαρης Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης, επικεφαλής Empire Bulkers


    Η ελληνική ναυτιλιακή Empire Navigation του Σταμάτη Μόλαρη, η οποία ειδικεύεται στα τάνκερ, φέρεται να πούλησε ένα τάνκερ MR δεκαετίας στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της, μέσω ενός εκτενούς προγράμματος παραγγελιών νεότευκτων πλοίων.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Empire Navigation πούλησε το τάνκερ MR Orestes (χωρητικότητας 50.000 dwt, κατασκευής 2009) έναντι 19,1 εκατ. δολαρίων. Αν και έχει ακουστεί το όνομα της νορβηγικής Atlantica Shiopping ως πιθανής αγοράστριας του πλοίου, το TradeWinds αναφέρει ότι η εταιρεία πράγματι εκδήλωσε ενδιαφέρον για το πλοίο, αλλά δεν είναι αυτή η αγοράστρια. Σημειώνεται ότι το πλοίο πέρασε από ειδική επιθεώρηση τον περασμένο μήνα.

    Η Empire Navigation είχε αγοράσει το πλοίο τον Οκτώβριο του 2013 από την Top Ships έναντι 31,5 εκατ. δολαρίων, κι ενώ ήταν δεσμευμένο με ναύλωση για 5,5 χρόνια από την κορεατική Daelim έναντι 14.500 δολαρίων ημερησίως.

    Η ελληνική ναυτιλιακή διαθέτει 17 τάνκερ, από handysize έως suezmax, ενώ φέτος έχει παραλάβει τέσσερα τάνκερ MR από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hyundai Mipo και πρόκειται να παραλάβει άλλα δύο όμοια το 2020. Η Empire Navigation είχε παραγγείλει τα έξι αυτά τάνκερ έναντι 35 εκατ. δολαρίων, ενώ ορισμένοι ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι τα τάνκερ έχουν ναυλωθεί από την Cargill.



    ΣΧΟΛΙΑ