• Ναυτιλία

    Στ. Μόλαρης: Πούλησε παλιό πλοίο της η Alma Maritime

    Σταμάτης Μόλαρης Empire Bulkers

    Σταμάτης Μόλαρης, επικεφαλής Empire Bulkers


    Στην πώληση ενός παλιού πλοίου ξηρού φορτίου της προχώρησε η Alma Maritime του Σταμάτη Μόλαρη.

    Σύμφωνα με Αμερικανούς ναυλομεσίτες, η Alma Maritime πούλησε το πλοίο Iron Fritz (χωρητικότητας 176.000 dwt, κατασκευής 2003) έναντι 12,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή αυτή είναι αρκετά μεγαλύτερη από την εκτίμηση της VesselsValue για την αξία του πλοίου (10,2 εκατομμύρια δολάρια), αν και η εκτίμηση της Maritime Strategies International είναι μεγαλύτερη, στα 13,3 εκατομμύρια δολάρια.

    Το πλοίο, που πέρασε από ειδική επιθεώρηση τον Φεβρουάριο του 2018, αποκτήθηκε από την Alma Maritime τον Νοέμβριο του 2011 έναντι 34 εκατομμυρίων δολαρίων, υπό την ονομασία Houheng Sunrise. Είναι κατασκευασμένο στα ιαπωνικά ναυπηγεία Nippon Kokan Koji.

    Η Alma Maritime εμφανίζεται να διαθέτει στόλο αποτελούμενο από τέσσερα capesizes, με μέση ηλικία τα 13 χρόνια, και τέσσερα τάνκερ suezmax. Η εταιρεία είχε πουλήσει τον Σεπτέμβριο του 2017 το πλοίο Cape Claudine (χωρητικότητας 181.000 dwt, κατασκευής 2011) στη νορβηγική Songa Bulk, έναντι 30,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα το πλοίο έχει μετονομαστεί σε Star Claudine και η αξία του, σύμφωνα με το TradeWinds, εκτιμάται στα 25-26 εκατομμύρια δολάρια.

    Η Alma Maritime ιδρύθηκε το 2008, ενώ ο Σταμάτης Μόλαρης ελέγχει επίσης την εταιρεία Empire Navigation, που ειδικεύεται στα τάνκερ, διαθέτοντας έναν στόλο αποτελούμενο από τάνκερ MR και suezmax.



    ΣΧΟΛΙΑ